Tonje

En hverdag med Refleksdystrofi og fotografering.

Hvordan rengjøre bakteriebomben som blir brukt daglig. 11.05.2017, kl. 12:53

Jeg snublet over en artikkel her om dagen, og jeg må si jeg følte meg truffet. Det handlet nemlig om jevnlig vasking av hårbørsten...

Jeg håper jeg ikke snakker for meg selv når jeg sier at hårbørsten ikke er det første jeg tenker på å vaske 1-2 ganger i måneden. Smart som jeg er tar jeg heller å "bruker opp" børsten til den er møkkete og fæl, kaster den i søpla og tar med en ny neste gang jeg er på butikken... Det er mye rart oppi dette hodet, men tanken på at det går ann å vaske en børste og at man attpåtil skal gjøre det 1-2 ganger i måneden har aldri dukket opp. (Nå krysser jeg alt jeg har for at jeg ikke er den eneste her!)

Hele prosessen er enklere enn man skulle trodd, og det tar heller ikke lang. Det eneste det stod at man trengte var hårbørsten som i mitt tilfelle var på vei til søpla, og barneshampoo, men hvem uten unger er det som har barneshampoo stående i skapet? Jeg brukte heller min bed head tigi shampoo, og jeg er rimelig sikker på at jeg fikke samme resultatet. Mamma, du får bare lukke øynene, for dette var resultatet før jeg gjorde noe som helst. 

 

Akkurat i dette sekund begynner jeg å tvile på om jeg heller burde ha funnet et bilde på nette, men det får gå for denne gang...

Det første du gjør er å fylle vasken eller en bolle med lunket vann, blandet med en dæsj shampoo eller barneshapoo hvis du føler for det. Så er det bare å putte børsten med taggene ned i vannet å vente i 20 min, mens du for eksempel kan kjøpe en chanel veske til 20 000, tømme sjokoladeskapet, se litt i atlas, eller bare scrolle igjennom sosiale medier. (Jeg hadde gått for sjokoladen hadde jeg vært deg!) 

Når det har gått 20 min er det bare å begynne og dra av lo, hår, og alt mulig som har ligget og kost seg på børsten. Siden børste har ligget i vann med shampoo er det lettere å få av alt. 

Til slutt er det bare å legge børsten med taggene ned på et håndkle så det får tørket, så har du en helt rein hårbørste! Hvis du har sliter med fettete hår kan dette være løsningen.

  

Hvis det er flere enn meg der ute så hver så snill å legg igjen en kommentar! Så hadde det vært fint om en av dere hadde mint meg på å vaske børste om et par uker. På forhånd takk! 

 

Håper dere får en fin dag videre! 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

Hvordan lage en GIF til bloggen 08.02.2017, kl. 15:38

I stedet for og bare bruker bilder i innleggene kan GIF gi en fin variasjon til bloggen. Denne måten er enkel, gratis og tar heller ikke lange tiden. Eksempel på innlegg der jeg har brukt GIF i stedet for bilde kan dere finne i innlegget under her. 

Det første du trenger er en liten videosnutt på noen sekunder. Det skal ikke være en video som viser hverdagen din minutt for minutt! Når du har fått lagt inn videoen på pcen går du inn HER  .

For å lage en ny GIF trykker du på "Upload" øverst til høyre på siden.

Når du har kommet så langt står det ganske greit forklart på siden hva du skal gjøre. Du skal finne den videoen du ønsker å så dra den med deg over til nettsiden og slippe den i den store blå boksen midt på siden. Hvis du gjør det riktig vil du se videoen din som vist under.  

Under GIF`en din vil du nå kunne endre blant annet startpunkt i videoen, når den skal avslutte å starte på nytt igjen, og du kan også sette på en liten tekst hvis du ønsker dette. Når du er fornøyd blar du helt nederst på side å trykker der det står " Create GIF". Hvis du har gjort alt riktig så langt vil du få opp dette bildet her: 


 

Nå er GIF`en din ferdig og klar til deling. Her fungerer det på samme måte som med deling av YouTube videoer. Kopier "Iframe Embed" adressen å trykk på HTML av/på helt nederst i innlegget ditt. 

 

Nå er det bare å kopiere inn adressen og endre størrelsen på videoen ettersom hvor stor størrelse du har på bloggen. Tallene som skal endres er de som er markert på bildet under. Når du er ferdig trykker du bare på HTML av/på knappen en gang til så er du tilbake i innlegget ditt igjen. 

I innlegget vil det bare se ut som en hvit tom firkant, men så fort du trykker på publiser eller forhåndshvisning vil GIF`en din bli synlig som dere ser under her.  


 

Håper dere forstår forklaringen og hvis det er noe du ikke skjønte ovenfor er det bare å skrike ut. 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

 

hits