hits

14 personlige spørsmål.

  • 17.04.2018 - 14:10

Spørsmålene kom jeg over på bloggen til Ingvild. Bruk gjerne spørsmålene selv, men jeg setter pris på om dere legger igjen en kommentar nedenfor så jeg kan se hva det rareste du har spist er. 

 

Hvor gammel er du om 5 år?

Om fem år har jeg akkurat rundet det skumle tallet, 30.

Hvilke stjernetegn er du?

Fiskene

Hvor høy er du?

1m75cm

Hvem ringte du sist?

Noe av det verste jeg vet om er å snakke i telefonen. Så langt det er mulig holder jeg meg til SMS eller mail. Over til spørsmålet. Den siste jeg ringte var Håkon.

Hvem ringte deg sist?

Her er svaret nok en gang Håkon.

Hva stod det på den siste smsen du fikk?

«113-appen reddet Mats, les mer og få førstehjelpstips norskluftambulanse.no/intro2.» Har denne appen selv, og anbefaler dere å laste den ned hvis dere plutselig står der uten å vite hvor dere er. 

Foretrekker du å ringe eller sende sms?

Som nevnt ovenfor her så hater jeg å ringe. Enten det er jeg som ringer, eller noen som ringer til meg stiger pulsen og jeg kan fint finne på å ikke ta telefonen.

Når så du moren din sist?

Hun så jeg på torsdag siden jeg trengte litt hjelp til å støvsuge leiligheten... 

Hvilken øyenfarge har du?

Jeg har blå øyne med en liten brun prikk på venstre øye? 

Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?

Disse spørsmålene er så vanskelig å svare på. Jeg håper jo at jeg og Håkon fortsatt er  sammen og at bryllupet som er satt til august 2020 er gjennomført. Ønsket om et eget hus står høyt på listen hos begge to, så jeg krysser fingrene for at vi har fått til noe der. Nå det kommer til CRPS`en tør jeg ikke håpe noe. Kanskje er jeg bedre, kanskje er jeg dårligere.

 

 

Er foreldrene dine gift eller skilt?

De skilte seg når jeg gikk på barneskolen.

Når våknet du i dag?

På en vanlig ukedag våkner jeg først når vekkerklokken til Håkon ringer litt før halv 7. Som regel pleier jeg å legge meg igjen når han drar på jobb for å prøve og sove en times tid til. I dag våknet jeg ca.klokka 9.

Sover du med klær eller uten klær om natta?

Personlig foretrekker jeg å sove uten. Til tider med sokker for å holde på varmen.

Hva er det rareste du har spist?

Jeg tror det rareste jeg har spist må være blekksprut, kenguru, og krokodille. Alt smakte overraskende godt.  

 

Kode for å importere bloggen min til Nouw: 9891179503

 

 

Svar på spørsmålsrunde € 2 €

  • 15.02.2018 - 13:57

 

Jeg hadde nesten glemt at jeg hadde igjen flere spørsmål fra forrige innlegget hvor jeg svarte på spørsmål. Del en av innlegget kan dere lese her. Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å legge igjen en kommentar så blir det svart på seinere. 

 


 

Hva ønsker du deg til bursdagen din?

Det er et godt spørsmål da det ikke er noe spesielt jeg ønsker meg, men noen ting er alltid kjekt å ha. Penger og treningstightser blir alltid tatt godt imot. I tillegg likte jeg boken #Branok og ønsker meg flere slike bøker som ikke er en lang og kjedelig historie. Hvis det gir mening?

 

Lager du header på bestilling ?

Jeg har ikke tenkt noe særlig på dette, men hvis det er noen som ønsker header er det bare å si ifra enten her eller på mail som ligger et sted på høyre siden av designet. Det eneste kriteriene jeg har er at du må vite størrelsen på headeren din og ha bilder i bra kvalitet. Har du en relativ ny mobil med godt kamera kan det være nok, men jeg foretrekker bilder tatt med kamera.

 

 

Hvordan går det med deg? Hvordan er det å ha CRPS - gir det noen vanskelige utfordringer i hverdagen for deg?

Takk som spør. Her går det greit. Etter jeg hadde mitt lille uhell for to og en halv uke siden har det gått litt sakte om dagen, men ellers går det bra.

 Nå har jeg hatt CRPS så lenge at det i mine øyne er «normalt» og det jeg kjenner til, så det blir nesten litt som å spørre dere hvordan det er og være smertefri. Det vanskelige med det er at alt må planlegges, jeg må passe på å ta med smertestillende hvis jeg skal bort, og en hel natts søvn er noe som sjeldent skjer. Som nevnt tidligere er rutiner nøkkelen til det meste.

 

Hva liker du gjør på?

Jeg liker å fotografere. Jobber for tiden med å bli bedre så hvis du har noen gode tips og triks så legg gjerne igjen en kommentar. I tillegg har jeg jo denne bloggen som blir oppdatert i tide og utide som jeg også håper kan utvikle seg til det bedre fremover.  

 

 

Første gangen jeg klikker meg innom bloggen din, så her er noen spørsmål fra meg! Har du noen favoritt blogger? Har du kjæledyr eller har du hatt? Redigerer du bildene dine, i så fall hvordan gjør du det?

De jeg oppdaterer meg på fast er Anniken, Kristin, og Sophie Elise. Ved å trykke på navnene vil du komme til bloggene deres. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nevne Sophie, men hun har utviklet seg mye de siste par årene og har klart å fange min interesse. De to andre er flinke til å ordlegge seg på en måte som gjør at jeg ikke kjeder meg når jeg trykker meg inn på bloggen. I tillegg er de flinke ved bruk av bilder. 

Jeg har en Engelsk Cocker Spaniel som blir to år i morgen! Noen dager lyder han navnet Oliver, og andre dager er det tyelighvis ikke Oliver som er riktig. 

Jeg pleier å redigere bildene mine i forhold til lys, kontrast og farge. De siste månedene har jeg bare brukt picmonkey og er veldig fornøyd med valgmulighetene der.


 

Hva mener du om ulver i norsk natur?

De syntes jeg skal få lov til å bli i norsk natur. Jeg ser ikke noe problem med at de skal få vandre rundt når de ikke er farlige for mennesker. Hvis ulven angriper oss så har vi som regel gjort noe noe for å fyre den opp først ? Når det gjelder disse sauene som blir spist syntes jeg det blir litt mye styr i nyhetsbildet. Som regel er det bare snakk om en sau eller to, og jeg mener at bøndene må passe bedre på dyrene sine.Hva er tankene dine om pelsindustrien?

Jeg skjønner ikke hvorfor vi har noe som heter pelsindustri en gang ? Jeg syntes det er synd at man i det hele tatt må arrangere fakkeltog mot noe som er rein og kjær dyremishandling. Nå ser det heldigvis ut som det er bedre tider i venter, så frem til alt er som det skal (i hvert fall burde) får vi krysse fingrene for en bedre fremtid for de pelskledde vennene våre.

 

 

Svar på spørsmålsrunde € 1 €

  • 04.02.2018 - 12:27

På grunn av flere spørsmål enn hva jeg hadde forventet så måtte jeg dele opp spørsmålsrunden i to runder. Resten av spørsmålene vil komme en av de nærmeste dagene, så hvis ikke spørsmålet ditt har blitt besvart enda så er det på vei. 

 

Hva er CRPS, og hvor lenge har du hatt det?

1. desember 2017 var det tre år siden jeg fikk CRPS. Det hele startet etter en kikkhulssoperasjon, så det at jeg endte opp med denne sykdommen var ganske tilfeldig. 

 Jeg har skrevet et innlegg om CRPS som dere kan lese HER

 

Når får jeg lov til å komme på besøk?

Vi får prøve og få til noe snart. Du får si ifra neste gang du er her nede i eiker traktene så får vi prøve på noe da.  Kanskje en taco aften ? Har du noen hobbyer?

Jeg er glad i å fotografere selv om det har blitt litt mindre av det de siste årene. Jeg kjøpte mitt første digitalkamera for komfirmasjonspengene mine for et halv århundre siden, og etter det har det bare utviklet seg. Jeg vil også si at bloggen har blitt en hobby selv om jeg ikke er like aktiv hele tiden. Det er godt å ha et sted hvor man kan tømme seg å dele et ord eller to.

 

Hvordan påvirker sykdommen hverdagen din?

Her er det sykdommen, eller smertene som styrer dagene. Har jeg en dårlig dag går det litt tregere enn vanlig. Det hender at planer må endres. Ting som skulle blitt gjort må utsettes. Siden formen kan snu om på sekundet så det blir hverdagen fort ganske uforutsigbar. Utenom det er hverdagen min i bunn og grunn ganske grei. Jeg har mine rutiner som fungerer for meg. Hvorfor begynte du å blogge?

Hovedgrunnen til at jeg opprettet denne bloggen var for å få noe og fylle dagene med. I tillegg har jeg lettere for å uttrykke meg skriftlig i stedet for verbalt, og da er blogg en fin løsning. Hva er målet ditt med blogging?

Målet mitt med bloggen er i første omgang å informere om CRPS, kroniske smerter og det som hører til. Jeg har full forståelse for at CRPS aldri kommer til å bli like kjent som kreft, hjerneslag og de andre "store" sykdommene. Jeg håper en vakker dag at CRPS blir en sykdom som folk i det minste har hørt  om før selv om de ikke vet hva det er. 

 

Hvilket kamera bruker du til å ta bilder med?

Jeg bruker Canon 650D som jeg har hatt de fire siste årene nå og er fornøyd med det, men jeg kjenner det hadde vært deilig med et litt mindre kamera til tider. Objektivene jeg bruker er canon 50mm 1.8, og canon 18-55mm. 

 

Kan du lage videoer?

Jeg har vært innom tanken et par ganger, men trukket den tilbake like fort. Det hadde vært moro og prøvd, men jeg vet ikke hvordan videoer jeg skulle laget. Har du noen tips er det bare legge igjen en kommentar nedenfor i kommentarfeltet.Hvordan kom du i KK?

Jeg ble kontaktet av en journalist fra KK på instagram som hadde fått med seg at jeg har CRPS igjennom en kommentar hos en av toppbloggerne. Hun spurte om jeg vill være med i en artikkel om mitt liv med CRPS . Kort fortalt ble svaret ja, og en uke senere kom artikkelen ut. Spennende og nervepirrende, men også koselig med alle tilbakemeldingene.

 

Hvis det er noe annet dere lurer på er det bare å legge igjen en kommentar. 

 

Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no