hits

Energibar - Med ingredienser du finner på dagligvarebutikk

  • 19.03.2018 - 20:01

 

Ingredienser


100 gram havregryn

65 gram rosiner

100 gram mandler

50 gram solsikkekjerner 

50 gram tørket aprikos

1 eggeplomme

1 desiliter honning

100 gram smeltet smør

(Evt. en plate mørk kokesjokolade til topping) 


 

Fremgangsmåte


 

Sett ovnen på 170 grader, over og undervarme. 

Hakk mandler og aprikosen opp etter hva du selv foretrekker. 

Bland resten av det tørre og bland det sammen. 

Bland deretter sammen eggeplomme, honning, og smøret. (Anbefaler å røre sammen mellom hver ingrediens for å fordele smaken bedre)

Fordel røren utover en langpanne eller en ildfast form og trykk røren godt ned. (Husk bakepapir i bunn!)

La det stå å kose seg i ovnen i ca. 20-25 min til den får en gyllen farge på toppen. Noen ganger tar det lenger tid.

Avkjøl deretter før du begynner å dele den opp. Sett gjerne formen i kjøleskapet over natten før du kjærer baren i biter. 

 


 

Nå er det bare en ting som gjenstår, og det er å kose seg med god samvittighet. 

 

Brownie cookies til fredagskvelden

  • 08.12.2017 - 15:29

Dette er ikke innlegget for deg som går på diett, har som mål å gå ned en kilo i løpet av desember, eller du som har stor mangel på egen dømmekraft. Dette er innlegget for deg som trenger noe søtt på fredagskvelden, har like stor kjærlighet for sjokolade som meg, og som har fått med seg at 8. desember er den store browniedagen! 

 

Ingredienser 


 50 g smør   

200 g kokesjokolade

2 stk egg

3 dl sukker

112 dl hvetemel

12 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

                                                                                                                                                           12 porsjoner


 

 

Fremgangsmåte


 

  1. Smelt smør i en kjele og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i smøret, til sjokoladen har smeltet. La den avkjøle seg.
  2. Visp sammen egg og sukker, slik at det blir lyst og luftig.
  3. Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Ha i sjokoladeblandingen og bland sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter, eller til den er stiv nok til å forme.
  5. Form små boller av deigen og klem de litt ned. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Form små boller av deigen og klem de litt ned. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovn på 175 °C i 15-20 minutter, til kjeksen har fått en fin stekeskorpe, men fortsatt er myk inni.

 


 

Den store bakedagen !

  • 02.11.2017 - 17:33

Nå kunne jeg egentlig skrevet side opp og side ned om hvor mye jeg forguder alt som har med kaker, gjærdeiger og søtsaker å gjøre, at livet mitt hadde blitt knust i småbiter hvis jeg ikke kunne spist det lenger, at jeg heller ville hatt kaker og gjærdeig foran godteri, men denne skrotten er tom for energi nå og beina lader opp til en heidudranes fest i nærmeste fremtid. 

To porsjoner med kanelsnurrer er klare og takk og lov for at mesteparten skal ut av døra i morgen tidlig! Oppskriften vi bruker her i heimen kan dere finne ved å trykke HER.   

 

 

Sunt, kjapt og enkelt alternativ til en ellers kjedelig frokost / lunjs

  • 09.05.2017 - 12:30

Du vet den morgenen som du får gjort så mye at du nesten blir skremt av  din egen innsats og vilje? Jeg vil påstå at jeg hadde en slik morgen før  de verste smertene slo til igjen og jeg havnet tilbake på min faste plass i stolen... Urokråka har endelig slått seg til ro å ligger sammenkrøket og snorker i sofaen etter å ha tatt noen runder ute på plenen. Så alt i alt er ting som det pleier å være på denne tiden av døgnet, men over til overskriften før jeg blir stemplet som en av de mange klikkhorene her inne. 

Det at hun som ikke er noe frokostmenneske å spiser frokost rundt klokken 1 de fleste dagene i uken på grunn av at blodsukkeret skriker etter næring håper jeg ikke skremmer dere bort, men jeg har tre gode frokost / lunsj retter som jeg vil anbefale dere. Å til alle dere som jobber med sommerkroppen 2017, dere kan også spise dette. Jeg ville aldri ødelagt for dere, det er jo tross alt sommerkroppen det er snakk om! 

For å være helt ærlig har jeg bare spist den første retten en gang og det var her om dagen, men den fortjener fortsatt å få sin mulighet til blomstre her inne. Det er så enkelt som oppskjært kyllingfilet som vi hadde fra dagen før, stekt egg, brødskive, og litt grønt / rødt ved siden av. (Må innrømme at tallerkenen ble innvandert av ketchup så fort bildet var tatt)

Neste er det gode gamle knekkebrødet. Personlig syntes jeg wasa sport + smaker best, men jeg skal ikke true dere til å kjøpe det neste gang dere er på Kiwi. Oppå der igjen ligger det salatblad, kalkun pålegg, gulost, paprika og agurk med litt cherrytomater ved siden av. Dette er favoritten som går igjen når jeg står med hodet i kjøleskapet å funderer over et av de vanskelige spørsmålene her i livet. 

Det siste er yoplait double 0% yoghurt toppet med havregryn, opphakkede mandler og rosiner, men jeg er ganske sikker på at du kan putte oppi det du vil her. Er du en av de som har gitt opp sommerkroppen 2017 kan du sikkert knekke opp noen ruter med melkesjokolade å ha på toppen, 

Nå håper jeg at du kan spare fem minutter neste gang du lurer på hva du skal ha til frokost / lunsj. Jeg tar gjerne imot andre frokost / lunsjtips som ikke tar halve dagen å lage, og som heller ikke inneholder ordet grøt, banan, proteinpulver eller lutefisk. Ellers er jeg ganske åpen for det meste.   

Håper alle får en fin dag videre! 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 
 

Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no