hits

En av de viktigste dagene i året for meg og andre.

  • 06.11.2017 - 15:24

Første mandag i november år etter år er det en spesiell dag for meg og mange andre. Eller mange andre er å ta litt i, for vi er nemlig ikke så mange. Det er nemlig snakk om dagen hvor refleksdystrofi, eller CRPS skal stå i sentrum. Første mandag i november er den offisielle dagen våres. 

For et år siden var CRPS bare en usynlig sykdom som ikke hadde noe i medier å gjøre. På facebook måtte vi dele gruppe med hele scandinavia, og sykdommen hadde ikke noe å gjøre i nyhetsbildet. 

Et år seinere er ikke sykdommen like kjent som diabetes og kreft, men vi kommer delvis fremover. Vi har nå egen side på facebook hvor vi har 200 medlemmer, som er mange til å være CRPS pasienter og pårørende. Gruppen heter CRPS Norge hvis det er noen som tilfeldigvis skulle lure. Det er flere leger, fysioterapeuter og andre helsepersonell som setter seg inn i sykdommen for å hjelpe oss på en best mulig måte. Og sist men ikke minst, den tingen jeg er mest kry over. TV2 lagde tidligere i høst en artikkel om fem personer med CRPS her i Norge. Anbefaler alle å lese artikkelen ved å trykke HER. Det eneste jeg ikke liker med artikkelen er at de bruker ordet "selvmordssykdommen" som er kallenavnet til CRPS`en. 

 

 

Jeg har skrevet flere innlegg som omhandler dette med å ha CRPS som dere kan lese ved å trykke på linkene under. 

 

KRONISKE SMERTER, MEN LYKKELIG!

GJESTEINNLEGG FRA CRPS

ER DET SÅ LURT Å HÅPE PÅ AT MAN EN DAG SKAL BLI FRISK?

JA TIL CANNABIS I NORGE

HADDE DET VÆRT BEDRE Å HATT EN ANNEN SYKDOM SOM FOLK HAR MER KJENNSKAP TIL ?

JEG SER DEG

 

Selv om det sies at vi er et tall under 500 som har denne sykdommen her i Norge håper jeg dere kan dele innlegget videre så vi får satt litt mer lys rundt sykdommen. Det er altfor mange som ikke blir tatt seriøst, og vi trenger smertestillende som fungere uten og ødelegge kroppen innvendig på lang sikt! 

 

9 ting du kan gjøre en kald vinterdag. (Lav puls)

  • 03.11.2017 - 17:38

 

Denne listen er forbeholdt alle vi som ikke kan dra ut på cafè, dra på toppturer, eller oppdage de hemmelige plassene i byen vi bor i når vi kjeder oss. Denne er til alle dere som av en eller annen grunn ikke har like lett for å komme dere ut, eller sliter med smerter, lite energi, eller det psykiske. Grunnen til at det stopper opp på ni forslag er rett å slett fordi dette er liste over ting jeg selv kunnet gjort, og da stopper det tydeligvis helt opp etter punkt nummer ni. 

 


 

∞ Ta bilder 

Du trenger verken speilrefleks eller softboks for å ta bilder, du kan bare ta frem mobilen fra lommen å bruke den. Ikke trenger du nødvendigvis en gang å åpne døren for og trykke på utløseren. Det er alltid noe man kan ta bilde av, enten det er katta eller den stygge figuren du fikk av søstra til grandtanta di på faren din sin side en jul da du var fem år. Og til slutt det morsomste. Nemlig redigering og finpussing av bildet! Selv er jeg en stor fan av appene snapspeed, VSCO og picmonkey.  

 

∞ Se en film / serie 

Smaken er som baken og spesielt når det kommer til filmer og serier, så her står alt å faller på hva du liker best. 

 

∞ Gå en tur ut

" Alt er bedre enn ingenting " , et fint sitat som alle bør ha i bakhodet.  Kommer du ikke lengre enn til verandaen er det greit. Orker du gå en tur på flere timer er det også helt greit. Personlig merker jeg stor forskjell på de morgenene som starter med en tur sammen med bikkja og de morgenene hvor Oliver er på overnattingsbesøk. 

 

∞ Lage noe godt å spise 

Enten du er typen som lager fruktsalat eller i mitt tilfelle alt som er godt med sukker/sjokolade på er det alltid litt ekstra deilig å sette seg ned å nyte maten man har laget selv. Hvis du er ekstra snill kan du også vurdere å dele den med noen andre. 

 

∞ Finne nye følgere på instagram

Morsomt, underholdende, sjokkerende, skremmende, motiverende, umotiverende, inspirerende. Trenger jeg komme med flere beskrivelser her nå. Du har alt fra søte dyr, mat (som man ikke bør følge så mange av), sminke osv. Listen er lang, men her er noen av mine favoritter.  For å verken finne søtsaker eller katter kan dere søke opp @tonje.pettersen.

 

∞ Skru av alt av lyder å nyte stillheten

Har du ikke prøvd dette før er det virkelig på tide å gjøre noe med det! Meditering, yoga og alt man kan stappe inn i samme kategori er ikke noe for meg enda, men jeg føler ikke at jeg er så langt unna når alt blir helt stille rundt meg. PS: Til alle dere som har dyr, unger og andre levende vesener som lager unødvendig mye støy, pass på at de ligger å sover før dere setter i gang! 

 

∞ Oppdage nye sanger på spotify 

  

  

 

∞ Les en bok 

Selv er jeg ikke den som setter meg ned med en god bok så fort jeg får muligheten, men det er jo dermed ikke sagt at du ikke liker å lese. Hvis du har en god bok å anbefale så legg gjerne igjen en kommentar nedefor. 

∞ Sett deg ned å skriv. 

Det kan være alt mulig. Skriv det første kapittelet i den bok du alltid har drømt om å skrive. Skriv ned alle målene du har for det neste året. Skriv et dikt, eller et brev til noen du er glad i. Eller skriv et brev til alle du hater.


 

Siden jeg tydeligvis ikke klarer å gjøre mer enn ni ting når jeg har lite å gjøre, så lurer jeg fælt på hva deres punkt nummer 10 hadde blitt. 

 

 

Den store bakedagen !

  • 02.11.2017 - 17:33

Nå kunne jeg egentlig skrevet side opp og side ned om hvor mye jeg forguder alt som har med kaker, gjærdeiger og søtsaker å gjøre, at livet mitt hadde blitt knust i småbiter hvis jeg ikke kunne spist det lenger, at jeg heller ville hatt kaker og gjærdeig foran godteri, men denne skrotten er tom for energi nå og beina lader opp til en heidudranes fest i nærmeste fremtid. 

To porsjoner med kanelsnurrer er klare og takk og lov for at mesteparten skal ut av døra i morgen tidlig! Oppskriften vi bruker her i heimen kan dere finne ved å trykke HER.   

 

 

Gled en som gruer seg til jul

  • 01.11.2017 - 15:00

For mange er ikke julen magisk, den kan forsterke og forstørre vonde følelser, problemer og forskjeller i enda større grad. Julen handler om glede, kjærlighet og omsorg, og i dagens overflod er det så lite som skal til for å hjelpe de som virkelig trenger det. Å invitere helt fremmede til julefeiring er kanskje ikke for alle, derfor er det så fint at Kirkens bymisjon har gjort det mulig for alle å bidra med sitt allikevel. Vær med å gled de som gruer seg til jul.

Med et enkelt tastetrykk kan du være med å og to middager til de som ikke har muligheten til å lage seg en god varm middag til 80 kroner! Alt du trenger å gjøre er å sende en melding med GLEDE til 2490 så settes 80 kroner automatisk på neste mobilregning.

Hvis du ønsker å gi, men ikke kan gjøre det igjennom mobilen kan du gå inn HER å betale med kort. Du kan også bare betale 40 kroner og allikevel servere en middag. Alt er bedre enn ingenting.

 

 

Håper du kan dele dette innlegget videre på sosiale medier så flere kan se hvor lite som skal til for å gi bort et måltid eller to til de som virkelig trenger det her i landet. Det er stor oppmerksomhet på innvandringen om dagen, og da kan man fort glemme de som trenger så sårt noe så enkelt som en middag. Selv har jeg gjort dette i to år nå og har enda ikke gått personlig konkurs av den grunn. 

 
 

  

Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no