Tonje

En hverdag med Refleksdystrofi og fotografering.

Et lite avbrekk fra hverdagen. 13.05.2017, kl. 12:00

Forhåndsskrevet innlegg

I dette sekund har jeg kommet meg opp på hytta for et lite avbrekk denne helgen. Du vet du er blitt offisielt voksen når du spør om dere ikke skal ta en tur opp på hytten i helgen... Jeg tror kroppen trenger litt frisk fjellluft og opplevelsen av litt andre omgivelser. I tillegg er søstera til Oliver her, så det er godt for både tobeinte og firbeinte

 


 

Håper dere har en fin helg uansett hvordan tiden blir brukt. 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

Hvordan rengjøre bakteriebomben som blir brukt daglig. 11.05.2017, kl. 12:53

Jeg snublet over en artikkel her om dagen, og jeg må si jeg følte meg truffet. Det handlet nemlig om jevnlig vasking av hårbørsten...

Jeg håper jeg ikke snakker for meg selv når jeg sier at hårbørsten ikke er det første jeg tenker på å vaske 1-2 ganger i måneden. Smart som jeg er tar jeg heller å "bruker opp" børsten til den er møkkete og fæl, kaster den i søpla og tar med en ny neste gang jeg er på butikken... Det er mye rart oppi dette hodet, men tanken på at det går ann å vaske en børste og at man attpåtil skal gjøre det 1-2 ganger i måneden har aldri dukket opp. (Nå krysser jeg alt jeg har for at jeg ikke er den eneste her!)

Hele prosessen er enklere enn man skulle trodd, og det tar heller ikke lang. Det eneste det stod at man trengte var hårbørsten som i mitt tilfelle var på vei til søpla, og barneshampoo, men hvem uten unger er det som har barneshampoo stående i skapet? Jeg brukte heller min bed head tigi shampoo, og jeg er rimelig sikker på at jeg fikke samme resultatet. Mamma, du får bare lukke øynene, for dette var resultatet før jeg gjorde noe som helst. 

 

Akkurat i dette sekund begynner jeg å tvile på om jeg heller burde ha funnet et bilde på nette, men det får gå for denne gang...

Det første du gjør er å fylle vasken eller en bolle med lunket vann, blandet med en dæsj shampoo eller barneshapoo hvis du føler for det. Så er det bare å putte børsten med taggene ned i vannet å vente i 20 min, mens du for eksempel kan kjøpe en chanel veske til 20 000, tømme sjokoladeskapet, se litt i atlas, eller bare scrolle igjennom sosiale medier. (Jeg hadde gått for sjokoladen hadde jeg vært deg!) 

Når det har gått 20 min er det bare å begynne og dra av lo, hår, og alt mulig som har ligget og kost seg på børsten. Siden børste har ligget i vann med shampoo er det lettere å få av alt. 

Til slutt er det bare å legge børsten med taggene ned på et håndkle så det får tørket, så har du en helt rein hårbørste! Hvis du har sliter med fettete hår kan dette være løsningen.

  

Hvis det er flere enn meg der ute så hver så snill å legg igjen en kommentar! Så hadde det vært fint om en av dere hadde mint meg på å vaske børste om et par uker. På forhånd takk! 

 

Håper dere får en fin dag videre! 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

Kroppen får en ro over seg som ikke en gang solen klarer å få frem 10.05.2017, kl. 12:26

  

Det er noe med disse regnfulle dagene som jeg liker. Kroppen får en ro over seg som ikke en gang solen klarer å få frem. Refleksdystrofien spiller på lag med kroppen, og skuldrene kan senke seg. Jeg tror alle trenger en dag innimellom hvor hele kroppen roer ned å lader opp batteriene uavhengig om man er syk eller frisk. Før jeg ble syk var regnfulle dager bare en dårlig start på dagen. I dag er en regnfull dag en god dag. En regnfull dag nå om dagen betyr som regel mindre smerte og lavere puls

I bakgrunn går en liste på spotify jeg aldri hadde satt på ellers. Artister jeg aldri har hørt om, men som passer bra inn på en slik dag. Ved siden av meg  ligger Oliver å drømmer om leverpostei og gud veit hva. Det er rart, men han er som meg. Rolig og avslappet på dager som dette, og i full fart så fort solstrålene treffer bakken utenfor. Kaffekoppen er klar og i dette øyeblikket er det bare en person som mangler for at dagen skulle blitt komplett. Min samboer og bedre halvdel. 

 

 

-------------------------♥-------------------------

Let the rain kiss you
Let the rain beat upon your head with silver liquid drops
Let the rain sing you a lullaby
The rain makes still pools on the sidewalk
The rain makes running pools in the gutter
The rain plays a little sleep song on our roof at night
And I love the rain.

-------------------------♥-------------------------

 

 

Håper dere får en fin dag uavhengig om dere er som meg eller håper om sol og bedre vær.

 


 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

Sunt, kjapt og enkelt alternativ til en ellers kjedelig frokost / lunjs 09.05.2017, kl. 12:30

Du vet den morgenen som du får gjort så mye at du nesten blir skremt av  din egen innsats og vilje? Jeg vil påstå at jeg hadde en slik morgen før  de verste smertene slo til igjen og jeg havnet tilbake på min faste plass i stolen... Urokråka har endelig slått seg til ro å ligger sammenkrøket og snorker i sofaen etter å ha tatt noen runder ute på plenen. Så alt i alt er ting som det pleier å være på denne tiden av døgnet, men over til overskriften før jeg blir stemplet som en av de mange klikkhorene her inne. 

Det at hun som ikke er noe frokostmenneske å spiser frokost rundt klokken 1 de fleste dagene i uken på grunn av at blodsukkeret skriker etter næring håper jeg ikke skremmer dere bort, men jeg har tre gode frokost / lunsj retter som jeg vil anbefale dere. Å til alle dere som jobber med sommerkroppen 2017, dere kan også spise dette. Jeg ville aldri ødelagt for dere, det er jo tross alt sommerkroppen det er snakk om! 

For å være helt ærlig har jeg bare spist den første retten en gang og det var her om dagen, men den fortjener fortsatt å få sin mulighet til blomstre her inne. Det er så enkelt som oppskjært kyllingfilet som vi hadde fra dagen før, stekt egg, brødskive, og litt grønt / rødt ved siden av. (Må innrømme at tallerkenen ble innvandert av ketchup så fort bildet var tatt)

Neste er det gode gamle knekkebrødet. Personlig syntes jeg wasa sport + smaker best, men jeg skal ikke true dere til å kjøpe det neste gang dere er på Kiwi. Oppå der igjen ligger det salatblad, kalkun pålegg, gulost, paprika og agurk med litt cherrytomater ved siden av. Dette er favoritten som går igjen når jeg står med hodet i kjøleskapet å funderer over et av de vanskelige spørsmålene her i livet. 

Det siste er yoplait double 0% yoghurt toppet med havregryn, opphakkede mandler og rosiner, men jeg er ganske sikker på at du kan putte oppi det du vil her. Er du en av de som har gitt opp sommerkroppen 2017 kan du sikkert knekke opp noen ruter med melkesjokolade å ha på toppen, 

Nå håper jeg at du kan spare fem minutter neste gang du lurer på hva du skal ha til frokost / lunsj. Jeg tar gjerne imot andre frokost / lunsjtips som ikke tar halve dagen å lage, og som heller ikke inneholder ordet grøt, banan, proteinpulver eller lutefisk. Ellers er jeg ganske åpen for det meste.   

Håper alle får en fin dag videre! 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 
 

Mer hverdag, mindre deep mind innlegg. 08.05.2017, kl. 14:18

Overskriften sier det meste her. Denne bloggen inneholder en god del "rett fra levra" innlegg og sånt blir det fort vanskelig å få publisert flere dager i uken. Så i stedet skal jeg prøve å få til flere av disse "hverdagsinnleggene" her inne. Ikke det at hverdagen min er så veldig innholdsrik og spennende på grunn av diverse som følger med refleksdystrofien, men noe skal det være mulig å få ut en setning av. 

 

 

Jeg har ingen anelse om hvordan det kommer til å gå, men tanken har skurret en stund nå så vi prøver! I forbindelse med dette hadde det vært til stor hjelp hvis du som driver en hverdagsblogg kan legge igjen link til bloggen under. Jeg føler jeg trenger all den hjelp jeg kan få i dette sekund. Jobber også med å finne et nytt design til bloggen, så hvis du har noen gode forslag kan du også slenge igjen navn/ link til det i samme slengen.  

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

Tonje Pettersen

Velkommen24 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits