hits

Tanker på en fredag. 20.04.18

 • 20.04.2018 - 14:26

Da er det nok en gang tid for helg og noen rolige dager før mandagen tar oss igjen nok en gang. I kjent stil blir det en rolig helg herfra. Jeg har bestemt meg for å sette meg inn i plattformen nouw og sette opp et design og header som passer til meg. Så alt i alt blir det en rolig helg foran skjermen. 

MEN over til noe annet. Etter jeg skrev «tanker på en fredag» forrige uke opprettet jeg et eget notat på mobilen som jeg har skrevet litt på så fort det har dukket opp noe. Resultatet får dere her:


 

 Neste gang du skal kjøpe ny tannbørste så plukk med deg tannbørsten til humble brush i stedet for den vanlige fargerike plastikkbørsten. Den er miljøvennlig, så selv om du ikke har peiling på hvordan du skal klare å redde verden og gjøre alt riktig kan du i hvert fall si at du prøver!

Tidligere i uken publiserte jeg innlegget «14 personlige spørsmål» Det ble til det mest leste innlegget så langt denne uken, men jeg lurer på en ting. Trykker du deg inn på slike innlegg fordi du er nysgjerrig, eller trykker du deg inn for å kopiere spørsmålene og så dele de på din egen blogg når skrivesperren har kicket inn?

Denne uken har det vært mye tanker rundt dette med å bytte plattform. Jeg kjenner jeg er litt lei blogg.no og ønsker etter hvert et eget domene. Skal, skal ikke. Og hvis jeg skal, hvilken plattform skal jeg velge? Sånn som det ser ut nå ser det ut som det blir nouw, og planen er å flytte i løpet av helgen.

 

 

Jeg har tenkt litt på dette i det siste, og har i tillegg planer om og få til et innlegg om temaet. Vi kronikere ønsker jo at folk skal forstå oss, men det er kanskje ikke så lett når vi har vanskelig for å vise oss fra vårt mest sårbare? Det er svært få av oss som ønsker å gå rundt og klage og syte hver gang det er noe, når vi egentlig har det ganske greit utenfor sykdom og det som hører til. Dette ble rotete, men jeg skal prøve å sortere det bedre i et innlegg så det blir lettere å forstå. 

 


 

Uansett hvilke tanker som har kommet og gått hos dere denne uken håper jeg dere får en fin helg alle sammen! 

Mange tanker i forbindelse med bloggen om dagen.

 • 19.04.2018 - 13:12

//stock//

 

Det er ingen stor hemmelighet at jeg ønsker at denne bloggen skal vokse. Bare de siste månedene hvor jeg har lagt inn litt mer innsats har lesertallet nesten doblet seg. Problemet er bare at jeg ønsker mer.

Jeg ønsker og kunne nå ut med mine erfaringer innen CRPS og kronisk sykdom til flere, og kjenner at motivasjonen til å skrive slike innlegg er så som så når jeg er der jeg er i dag. I tillegg ønsker jeg mitt eget domene etterhvert og siden det koster rundt 2000 i måneden her på blogg.no blir det litt i dyreste laget.. 

Jeg har tidligere vært på tanken om å flytte bloggen til en annen plattform. Det står imellom nouw og wordpress. Problemet er at jeg ikke kan noe særlig om verken den ene eller andre plattformen. Hvilken er best for meg? Hvilken får jeg mest ut av på lang sikt? Burde jeg egentlig bare fortsette her inne på blogg.no fordi det er trygt og kjent?

Nå trenger jeg så sårt hjelp fra dere som har vært borti nouw eller wordpress! Enten du har byttet plattform selv? Hørt om andre som har gått over, eller om du selv vurderer en overgang.

 

Tanker på en søndag. 15.04.18

 • 15.04.2018 - 13:55
 • Bloggomtoppbloggere. Kanskje en av de mest underholdene bloggene vi har i landet? Oppdateringer på hva som har skjedd på topplisten den siste uken med en morsom og underholdene vri. Hadde jeg vært toppblogger selv hadde jeg passet på hva jeg skrev, for disse damene klarer å fange opp det meste som blir publisert! Hvis du har noen minutter ledig i dag vil jeg anbefale deg om å ta turen innom HER.

 

 • Etter flere måneder med mørke, kulde og snø ser det endelig ut til at sommeren er på vei. Gradestokken viser 20 grader, terrassedøra kan stå opp store deler av dagen, og solen er på vei opp når vekkerklokken til Håkon ringer om morgenen. Siden det fort kan bli litt i varmeste laget for meg om sommeren passer det været vi har nå meg utmerket. Krysser fingrene for at det holder seg slik fremover!

 

 • Fast bestemt på at jeg skulle få meg en hobby utenom bloggen bestilte jeg meg hekletråd og fant en gratis oppskrift på en genser som jeg kunne nedgradere til mitt nivå. Nivået før nybegynner. Dette var i februar hvis jeg ikke tar helt feil. Nå, to måneder seinere har jeg ryggen på genseren og 20 cm på fronten ferdig. Problemet er bare at hekletøyet (Er dette et ord?) blir liggende uten at det skjer noe. Kanskje lysten kommer tilbake neste februar?

 

 

 • Ukens spørsmål! Tanken er der, men en annen tanke forteller meg at det bare blir en stor fiasko? Jeg liker å lese disse innleggene selv på andre sine blogger, men hvor mange av dere liker å lese slike innlegg? Vi prøver en gang så ser vi hvordan det går. Har du noen spørsmål til ukens spørsmål enten det er personlig, i forhold til CRPS`en, eller andre ting er det bare å legge igjen en kommentar her, eller sende spørsmålet inne på snap. (Brukernavnet står på headeren)

 

 • Til sist vil jeg bare få bruke et punkt på å takke for de koselige tilbakemeldingene på det siste innlegget mitt. Det er alltid like koselig med kommentarer fra dere, men det er ekstra koselig når man har vært borte en uke pga. en kropp som sa stopp. TUSEN TAKK ALLE SAMMEN!

Ønsker tilbakemelding fra deg

 • 28.03.2018 - 12:33

Den siste tiden har jeg brukt litt tid på å finne ut hvordan denne bloggen kan bli bedre. Både utseende messig og innholdsmessig. Jeg har lest amerikanske blogger, og fått mange gode tips og triks som jeg vil dele med dere etter hvert.

Jeg ønsker å utvikle bloggen uten og miste meg selv. Jeg ønsker ikke å skrive om mote og sminke når det ikke er en stor del av meg som person. Bloggen ble til fordi jeg trengte et sted å dele mine erfaringer med sykdommen CRPS og alt som følger med. Nå, et år seinere har det blitt så mye mer. Det har blitt et sted hvor jeg kan dele litt av hva som skjer i hverdagen. Saker som irriterer meg, og innlegg der inspirasjonen har blitt hentet fra andre bloggere sine innlegg.

MEN jeg vil gjerne høres deres meninger om denne bloggen. Konstruktiv kritikk, hva du vil ha mer av, hva du ønsker mindre av. Alt tas imot.

Planen er at denne bloggen skal få slappe av litt til over påske, men hvis dere ønsker å være med på hyttetur kan dere legge meg til på snap.

 

 

Til slutt vil jeg bare ønske hver og en av dere som tar turen innom her god påske!

 

 

Fort å glemme hva man har oppnådd.

 • 26.03.2018 - 15:03

Noen ganger er det fort å glemme hva man har oppnådd. Enten det er personlig, jobb, eller i forhold til en hobby eller interesse. Man blir fort blind på seg selv og egen utvikling.

Jeg tenker sjeldent på hele reisen rundt vektnedgangen, men på lørdag fikk jeg meg en nok en påminnelse om hvor mye større jeg var tidligere.

Tidligere var det å prøve bunaden like nervepirrende hvert år. Passer den, eller passer den ikke. Nå har tanken tatt en helomvending og blitt til ``Passer den, eller er den for stor´´

edf

cof

Denne prøvingen her endte med en bunad som må tas opp og sys inn. Litt skummelt, litt nervepirrende, og litt moro.

cof

Når batteriene ikke rekker å lade seg opp.

 • 21.03.2018 - 14:15

Kroppen er en merkelig ting. Noen ganger er den på topp, og andre ganger virker det nesten litt som om den ikke husker hvordan den fungerer.

De siste dagene har vært litt tyngre enn vanlig, fysisk. Etter å ha vært våken et par timer er jeg klar for og legge meg igjen. Det føles ut som batteriene ikke rekker å lade seg opp i løpet av natten før dem tømmes igjen i løpet av formiddagen.  Jeg føler meg ikke syk på noen som helst måte, bank i bordet for det! Den eneste logiske teorien jeg har bak dette er nok en runde med nedtrapping av smertestillende.

 

 

Store deler av gårsdagen prøvde jeg å skrive om viktige retningslinjer man fort glemmer i hverdagen, men som er viktig og ha i bakhodet når man deler så mye som man gjør på en blogg. Hvis alt går etter planen håper jeg innlegget er klart til publisering i løpet av morgendagen.

Som en avslutning på dette rotete innlegget trenger jeg deres hjelp. Hvis noen av dere har vært i lignende situasjon og har noen tips og triks tar jeg de imot med stor takk.

Inkludere sosiale medier til bloggen.

 • 12.03.2018 - 14:35

I snart to uker har jeg tenkt en del på dette med å inkludere sosiale medier til bloggen. Det har vært mye frem og tilbake, men etter og ha brukt det forrige innlegget mitt som prøvekanin har jeg bestemt meg for å bruke min snapchat mer. Tanken er å dele innleggene mine, oppdatere litt i forhold til hva som skjer i løpet av dagen, og komme med relevant informasjon. Kort fortalt en måte jeg kan nå dere på et mer personlig plan, og et sted der jeg kan bli bedre kjent med dere som leser bloggen.

Jeg har også en egen side til facebook som dere kan finne ved å trykke HER. Her blir innleggene publisert først, og det er mulighet for å legge igjen spørsmål og annet man lurer på, enten det gjelder selve bloggen eller bare et av innleggene.

I tillegg er motivasjonen på vei tilbake, og jeg håper jeg kan få ut noen av innleggene jeg har planlagt i nærmeste fremtid.

Hva jeg har lært av bloggen dette året.

 • 06.03.2018 - 14:24

I februar var det en måned siden jeg opprettet denne bloggen. Det har vært både skummelt og lærerikt. Det har vært enkelte ganger hvor jeg har hatt lyst til å legge ned hele bloggen, og det er perioder hvor motivasjonen til å gjøre det bedre er på plass. Nedenfor er noen av tingene jeg har lært av bloggen dette året.

 

 


Den personlige smaken forandrer seg hele tiden. Når jeg ser tilbake på tidligere innlegg er jeg ikke lenger like fornøyd som jeg var den gang. Det er ikke bare i forhold til hvilke bilder som ble brukt, men også hvordan jeg skrev den gangen. Skrivemåten har mye og si, og jeg vil tørre å påstå at jeg fortsatt har mye og lære.


 


Bruken av ordene «og» og «å» kommer alltid til og være et stort problem. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig. Jeg forstår teorien bak bruken, men klarer ikke å plassere de i praksis.


 


Det er fortsatt skummelt å trykke på publiser knappen. Er det bra nok? Er jeg egentlig fornøyd? Ville jeg lest innlegget selv? Passer det inn på bloggen? Er overskriften for villedende i forhold til innholdet? Dette er tanker som går igjen hver gang jeg skal publisere et innlegg.


 


Det er fortsatt like flaut når noen kommenterer noen som har med bloggen og gjøre.  Selv om det er ros av et innlegg jeg har skrevet øker rødfargen i ansiktet kraftig. Det beste hadde vært om alle hadde lest innlegget som publiseres for så å late som at bloggen ikke eksisterer etterpå.


 


Lesertall betyr lite når man ikke er fornøyd med eget innhold. Jeg hadde en periode hvor jeg prøvde å publisere så ofte som mulig. Tanken bak var og øke lesertallet, noe som også fungerte. Nå i ettertid er det flere av de innleggene jeg har fjernet fra bloggen fordi jeg ikke er fornøyd med resultatet. Selv om ønsket er og kunne dele mine tanker med flere, er det viktigere for meg at jeg selv er fornøyd med eget arbeid.


 


Det er bedre å skrive innlegget i et word dokument først så man slipper de største skrivefeilene. Dette er først noe jeg begynte med nå på nyåret. Hvorfor jeg ikke har gjort det før vet jeg ikke. Nå slipper jeg som nevnt de største skrivefeilene og har innleggene liggende på pc-en og mobilen hvis det plutselig skulle skje noe. Ved å bruke OneDrive kan jeg skrive og redigere innleggene både på mobil og pc.


 


Det er alltid noe å lære når det kommer til foto. Det er lettere å gjøre en feil enn å få til et bra bilde. Det er en av hovedreglene når det kommer til foto. Selv om foto har vært en hobby i mange år lærer jeg fortsatt nye teknikker og innstillinger som gjør bildene bedre. Nå har jeg i tillegg bestilt meg kamerastativ for noe av penge jeg fikk til bursdagen min som vil gjøre bildene enda bedre. Kanskje det også kommer en video eller to her etter hvert?


 

Kort oppsummert hadde jeg egnet meg dårlig som norsk lærer. Faren for at dette innlegget blir slettet i løpet av det kommende året er stor. Jeg og kameraet må jobbe mer med forholdet vårt, og hvis noen skulle spørre meg hva som gjør meg flau kan jeg bare si min egen blogg.

 

 

Uønsket svar på MR bilder.

 • 25.02.2018 - 14:39

Idéen er der, pcen er klar og det tomme dokumentet lyser imot meg. Jeg får stokket sammen en setning, noen ganger to, men jeg ender alltid opp med å slette det fordi jeg ikke liker hva jeg leser. Hvordan skal jeg forvente at en av dere skal like det jeg skriver når jeg ikke liker det selv?   

Jeg vet ikke om det er de overdrevende smertene som gjør at alt stopper opp, eller om jeg bare trenger en pause mellom hver gang. Kanskje det rett og slett er en god blanding.

For et par innlegg siden skrev jeg om mitt lille uhell som har gjort hverdagen litt tyngre. Ikke psykisk, men fysisk. På fredag kom svaret på MR bildene og resultatet var ikke helt som jeg håpet på. Ikke at det var noe dårlig, tvert imot bildene var fine. Det eneste som dukket opp var betennelsen og slitasjen jeg har hatt i kneet de siste årene.

Det høres kanskje dumt ut og som et skrik om oppmerksomhet når jeg sier at de fine resultatene ikke var helt som jeg håpet på. Jeg ønsket at det skulle være noe der så jeg hadde et tidsperspektiv på når jeg skulle få tilbake den gamle hverdagen. Så lite som en rift på leddbåndet eller en ødelagt menisk hadde gjort det hele litt lettere.

Vi med CRPS har en del negative sider ved sykdommen som er vanskelige å kontrollere. De kan også være vanskelig å forstå for de som står på sidelinjen, men jeg skal prøve å forklare i korte trekk hva som skjer. Slår vi det rammede området er det fort gjort at smertene vil eskalerer og det som en gang var sterke smerter er plutselig småtteri. Flertallet av de som blir rammet av dette går i gjennomsnitt tre måneder før ting begynner å roe seg og gå tilbake til det gamle.

Åtte uker med kne skader, eller tre måneder +/- med dette tullet? Jeg må si jeg foretrekker det jeg har kontroll på. Og er det en ting jeg har lært de siste årene med CRPS er at dette er noe jeg IKKE har kontroll på.

 

To år har gått.

 • 16.02.2018 - 14:30

 

 


 

I dag er det to år siden Oliver kom til verden. To år med mye glede, frustrasjon, latter, underholdning, kos, tålmodighetsprøver, og ikke minst en haug av kjærlighet. Den som sier at man ikke kan kjøpe lykke for penger, har aldri kjøpt en hund.

 


 

Et år siden det hele startet.

 • 02.02.2018 - 14:21

02.02.2017 - 14.21 ble det første innlegget på denne bloggen publisert. Det har gått fort, nesten litt for fort. Jeg angrer ikke på at jeg opprettet denne bloggen og har nok fått mer ut av det enn jeg selv forstår. Målet mitt er å dele mer av min hverdag med CRPS og det som følger med. Så langt vil jeg tørre å påstå at jeg kan krysse av for dette punktet. 

Mitt neste mål for bloggen går mer utover det visuelle. Både når det gjelder designet på bloggen, header, og innlegg. Personlig har jeg lettere for å huske de bloggene med et fint og inspirerende utseende hvis det gir mening? 

I tillegg venter jeg i spenning på alle disse hat-kommentarene alle snakker om. Jeg har vært veldig, veldig heldig og bare fått positive og oppmuntrende kommentarer her inne. Ikke at jeg hadde håpet på et lass av negative kommentarer, men jeg hadde psyket meg opp til både det ene og det andre her inne. 

Hvis dere har noe konstruktiv kritikk, ønsker, eller lignende for bloggen er dette tidspunktet for å komme med det. 

Hvis dere ønsker å lese det første innlegget som ble publisert på bloggen kan dere lese det ved å trykke HER

 

Takk til facebook som stadig minner meg på ting jeg aldri ville husket eller! 

 

 

Fra snødekte landskap til legevakta

 • 01.02.2018 - 14:30

 

Jeg hadde planen klar. Første avsnitt var skrevet ned i notater på telefonen, og dette innlegget skulle ut på mandag. I dag er det torsdag og dette innlegget er langt ifra klart og kommer innen kort tid til å skifte retning i forhold til hva planen for innlegget var. 

De fleste som har vært her inn en gang før har kanskje fått med seg at jeg har sykdommen CRPS i beina. I tillegg til dette har jeg slitasje i begge knær som mest sannsynlig er syndebukken til dette spetakkelet som har skjedd. 

Helgen var i utgangspunktet koselig med et lite avbrekk fra hverdagen med forlovede og Oliver på Norefri. Været var bra, kroppen fikk slappet av, og jeg fikk rotet meg til å se første sesong av Game of thrones. Henger et par år etter, men er endelig i gang nå. 

Søndagen startet bra. God frokost. Noen rolige timer foran tven, mens Oliver lå rett ut med beina opp i lufta ved siden av. Når vi skulle gå siste tur med Oliver før vi skulle vende snuten hjem fikk jeg en svikt i kneet. Litt som å tråkke over, bare at det skjer i kneet i stedet for ankelen. Det er ikke første gang dette skjer, men det er første gang det har sendt meg på legevakta seinere på kvelden når vi kom hjem. En liten cocktail i skinka var det som skulle til før smertene skulle gå ned. 

Nå er jeg på min fjerde dag å venter fortsatt på at det skal gå over. Smertestillende jeg tar til vanlig er bare en stor vits, hetetoktene er mer aktive enn på lenge, søvn er oppskrytt, og kvalmen forstyrrer alt som er av matlyst. Skyldfølelsen ovenfor Oliver og aktivitetsnivået til kroppen jobber på høygir, mens temperamentet er mer følsomt enn til vanlig. 

Nå er planen å dra til legen i morgen for og finne ut av dette, eller få noe som biter på smertene. Jeg er vandt til smerter og vil påstå at smerteterskelen min har fått strekt seg en del de siste årene, men nå er det stopp på tålmodigheten. Som en typpisk norsk blogger skulle jeg i dette sekund unnskyldt for klaging, men det får noen andre gjøre. Jeg trengte å lette litt på trykket nå og savner å skrive litt her nå som jeg sitter fast i senga eller stolen store deler av dagen. 

Svarene på spørsmålsrunden har jeg smått begynt å svare på så det vil også komme i løpet av den kommende tiden. Takk til alle spørsmålene som kom inn. 

 

Artikkel i KK om mitt liv med CRPS.

 • 22.01.2018 - 14:36

For akkurat en uke siden i dag skrev jeg følgende her på bloggen : I dag vil jeg tørre å påstå at det har skjedd noe som man kan legge under kategorien "spennende". Ihvertfall hvis det går helt igjennom. Hovedmålet mitt med denne bloggen er jo som nevnt tidligere å dele mer av min hverdag med CRPS og CRPS som sykdom generelt. Nå ser det ut som jeg får muligheten til nettopp dette. 

I går var dagen hvor det ble offentlig. Jeg var nemlig så heldig og bli kontaktet av en journalist fra KK som ville skrive en artikkel om CRPS og litt om hvordan det er å leve med denne sykdommen. Med høyere puls en vanlig sa jeg ja, og nå ligger det ute! Hva jeg publiserer her har jeg full kontroll på. Alt fra det første ordet, til det siste punktumet. Hva andre skriver om meg på en helt annen type plattform har jeg null kontroll på. Vil også tørre å påstå at lesertallet er noe høyere enn min lille gjeng her inne. 

Litt flau, ydmyk, og takknemlig ble det delt med venner og bekjente. Nok en gang med høyere puls enn vanlig. Så langt har det blitt tatt godt imot, og jeg har lyst til å dele artikkelen med dere. 

 

Artikkelen kan dere lese ved å trykke HER

 

 

 

 

Spennende nyheter.

 • 15.01.2018 - 21:22

 

Det er ikke så ofte jeg kan si at det har skjedd noe spennende i min hverdag. Det går ofte i de samme rutinene, rutiner som fungerer for meg. Skjer det noe spesielt en dag er det som regel bare en time hos psykomotoriker eller lege. Altså ingen ting å rope hurra for.

I dag vil jeg tørre å påstå at det har skjedd noe som man kan legge under kategorien "spennende". Ihvertfall hvis det går helt igjennom. Hovedmålet mitt med denne bloggen er jo som nevnt tidligere å dele mer av min hverdag med CRPS og CRPS som sykdom generelt. Nå ser det ut som jeg får muligheten til nettopp dette. 

Med håret til alle kanter, rusk i øynene og en noe nedsatt vurderingsevne la jeg igjen en kommentar på et innlegg som jeg aldri ellers ville lagt igjen i en mer våken tilstand. Takket være min dårlige vurderingsevne tidlig på morgenkvisten har jeg fått en stor mulighet som jeg aldri hadde fått ellers. Kanskje det er med hår til alle kanter og tåkete syn jeg bør skrive noen setninger her ? 

Nå skal jeg krysse fingre, tær og et par hårstrå i håp om at alt kommer til å gå bra. 

 


 

Ny header er forresten satt inn, og i likhet med sist er denne også laget på picmonkey.com 

 

Endringer på bloggen

 • 14.01.2018 - 13:54

Det er ingen stor hemmelighet at ting går litt trått her inne om dagen. Det er ikke like morsomt å skrive lenger selv om jeg savner det etter et par dager. Jeg får lyst til å slette flere innlegg fra arkivet fordi jeg ikke lenger er like fornøyd med de som den dagen jeg publiserte innlegget. Jeg har lyst til å bli flinkere. Både når det gjelder tekst og bilde. Tanken om video har også surret rundt i topplokket, men det blir ikke med det første.

Jeg skrev først at jeg har holdt på et halvt år med denne bloggen, men i følge arkivet nærmer jeg meg et år! Det har gått utrolig fort, og jeg har ikke lyst til å gi meg enda. 

Det er flere temaer innenfor dette med sykdom og kroniske smerter jeg vil skrive om, men jeg klarer ikke sorterer ordene. Jeg vil at flere skal vite om de positive sidene og de ikke fullt så positive sidene ved hverdagen våres.

Jeg forstår nå at det å publisere hver dag ikke fungerer for meg, og det er helt greit. Jeg skjønner også at jeg ikke kan tvinge kroppen til sette seg ned til å skrive de dagene jeg har mer enn nok med å være kjæreste og hundemamma, og det er også helt greit. 

Jeg håper at løsningen på denne røra er nye rutiner, kvalitet fremfor kvantitet, og et skrivekurs når det gjelder ordene OG, og Å! Sistnevnte er ikke tull. 

Ellers vil jeg bare få nevne at jeg setter stor pris på at det faktisk er folk som klikker seg inn her daglig, og ikke minst dere som legger igjen en liten kommentar gang etter gang. Selv om jeg ikke alltid er like flink til å svare på kommentaren så ser jeg dem og blir like glad hver gang.

Ha en fin dag videre alle sammen! 

 

Tilbake til hverdagen og behandlng

 • 05.01.2018 - 14:22

Nå begynner den første uken av det nye året å nærme jeg slutten. Hverdagen har startet, sjokoladeskålen har mistet sin faste plass på bordet, og gode nyheter har allerede kommet posten. 

I går var første time på psykomotorisk fysioterapi siden 23 NOVEMBER! For dere som ikke har hørt om det før er det kort fortalt nesten som en psykolog. Eneste forskjellen at det er mer bevissthet rundt dette med kontakt med egen kropp, pust og spenningstilstander i kroppen. Kort fortalt et vidunder med lange ventetider. Etter jeg fikk CRPS har dette vært det eneste som har hatt en form for lindring på smertene hvis vi dropper alt av piller og smerteplaster en liten sekund. CRPS smertene min er psykosomatiske smerter som vil si at jeg ikke har noe skade eller fysiske bevis på at jeg skal ha de smertene jeg har. Det er rett og slett hjernen som sender ut falske signaler om at jeg har sterke kroniske smerter, hvis det gir mening? 

Jeg skulle ALDRI gå til noe psykolog fordi det ikke var noe for meg, og jeg klarte meg jo fint alene. Nå sitter jeg her noen år etter og vet ikke hva jeg skal gjøre når pensjonsalderen tar igjen psykomotorikern min. Etter alle disse timene har jeg merket at alt som surrer og går inni hodet har stor påvirkning på kroppen. 

 

Nok om psykomotorisk og over til noen som er hakket mer spennende. Det kommer nok bare til å bli kjedeligere for dere når jeg tenker meg om.... Jeg har fått innkalling til smertemestringskurs, eller kognitiv-kurs som det så fint heter. Nå har jeg ventet et halvt år på plass, så det var godt og endelig få brevet i posten! Målet med hele kurset er at jeg skal klare å kutte ned på morfinen uten at kroppen setter igang et smerteanfall, og klare å fungere bedre i hverdagen. Hvordan dette går blir spennende å se fremover. 

Jeg har vært heldig med starten på det nye året og håper det fortsetter slik både i forhold til hverdagen, behandlinger og NAV. 

 

Julepynt til besvær

 • 02.01.2018 - 14:30

Det er ikke ofte jeg blir overrasket over meg selv, men i år har jeg har jeg tatt steget til et helt nytt nivå når det kommer til julepynten. OPS: Ordene julepynt og jul blir brukt både en og to ganger for mye i dette innlegget! 

Jeg er en av de som helst skal ha julepynten oppe så lenge som mulig. Det er noe spesielt med alle disse nissene, julestakene og det store treet som blir midtpunktet i stuen. Det blir automatisk en god stemning ut av det, og de ekstra lysene gjør det lille ekstra om ettermiddagen når solen går ned. 

I dag, 2. januar er det på tide å samle julepynten før eskene skal fylles å stables i skapet frem til neste jul. Jeg vet ikke hva som skjer akkurat nå, men jeg føler meg ferdig med julen for i år. Det kan godt være at det har blitt litt mye av julen i år som er grunnen til at jeg sa meg enig i å pakke bort allerede nå. Tidligere kunne jeg fortsette julen frem til midten av januar før jeg ble mettet av alt som har med ordet "jul" å gjøre. Det er hyggelig å pynte til jul, men jammen er det fint å pakke bort julen også. 

Nå er jeg klar for siste innspurt i dag, selv om det føles nakent og tomt den første tiden. 

 

 

 

Tilbake i mat koma.

 • 27.12.2017 - 13:34

Etter nesten en uke er det godt å kunne sette seg ned å skrive en setning eller to her igjen. 

Vi kom oss igjennom vår første julaften hjemme hos oss og kroppen er fortsatt i mat koma etter alt som har funnet veien inn i munnen disse juledagene. Julematen ligger på høyre side, godteriet på venstre og julekakene ligger å strutter utover foran. Et vakkert syn om jeg får si det selv. 

Jeg ser det er over middels populært å vise frem hva man har fått til jul, og understreke det både en, to og tre ganger at man IKKE gjør det for å skryte... Jeg blir så irritert over den setningen som går igjen hvert år. Det er da ingen som bevist skryter av julegavene man har fått av familie og venner? Er det ikke meningen at man skal vise hva man har fått? Vi var ihvertfall veldig heldig i år. Mye vi trengte som lå under treet. Det er alltid godt å pakke opp noe som vi ellers måtte brukt penger på før eller siden. 

 

 

Nå er batteriene helt flate og kroppen skal lades opp før siste halvdel av romjulen skal gjennomføres. Det er koselig med jul og alt som hører til, men det er også deilig når det er over og hverdagen kan ta over igjen. Jeg kjenner at det  ihvertfall skal bli godt for kroppen å komme tilbake til gamle rutiner, men ikke før til mandagen. Er tross alt romjul frem til nyttårsaften og julestrømpa må tømmes før den skal legges bort igjen.

Håper dere har hatt noen koselige dager, å passer på og spise litt ekstra godteri og god mat resten av uken. Det er jo tross alt bare jul en gang i året!

Julekort og merkelige drømmer.

 • 21.12.2017 - 14:36

Dagen i dag er en av de dagene hvor både hode og kropp jobber dobbelt så sakte som den pleier, og senga roper etter selskap. En av ulempene ved disse smertene er at jeg opplever mye rart i løpet av nettene. I natt har jeg blant annet stått inni en bilvaskemaskin (Kommer faen ikke på det riktige ordet her) mens bilen min ble vasket (Eier verken bil eller førerkort). Jeg løpte etter en dame som hadde stjelt en liten unge som hun løp med mellom beina, og jeg satt å sydde på et ark som jeg skulle gi bort i julegave til noen jeg ikke liker  ... Jeg blir mildt sagt smårar av alle disse drømmene. Det er enkelte kvelder jeg har mer lyst til å sitte opp hele natten i stedet for å legge meg til og sove, så hvis noen er gode på drømmetydning så ta gjerne kontakt. 

 

 

Nok om mine underholdene netter og over til noe mye koseligere. I går kom det et julekort i postkassen! Det er ikke mye som slår hjemmeskrevet julekort i posten. Det er så fint og koselig på samme tid. Neste år skal jeg sette meg som mål å sende ut julekort selv. Det er så lett å legge ut en julehilsen på facebook og andre sosiale medier (been there done that), men jeg skal prøve å skjerpe meg neste år. Julen 2018 skal bli mitt julekort år! 

 

 

10 kjappe - All about Christmas

 • 19.12.2017 - 14:31

 

1 desember, eller lille julaften

Jeg er nok et lille julaften menneske. Det er noe med kvelden før kvelden, grevinnen og hovmesteren og det å lade opp batteriene til den store dagen. 

 

Pepperkake eller kakemenn

Jeg er definitivt en pepperkakejente/dame/kjerring. Det jeg stusser litt over er at jeg ikke er sikker på om jeg har smakt kakemenn? Jeg må jo ha smakt det siden jeg alltid går forbi dem i butikken uten å prøve. Jeg er jo tross alt skapt for å spise alt som har med kaker og gjøre... Jeg må finne ut av dette her. 

 

Favoritt julefilm

Det er vanskelig å bare plukke ut en film. Jeg er stor fan av Reisen til julestjernen, tre nøtter til askepott, Grinchen, og hjemme alene 1,2 og 3. Utenom disse har jeg ingen soleklare favoritter, men jeg skal ikke nekte for at det finnes mange andre gode julefilmer der ute. 

 

Plastikk eller ekte tre

Her i huset har vi plastikk som i og for seg er både praktisk og like fint etter fire uker inne i varmen. Nå om dagen kan man jo få plastikk som ser like fine ut som ekte hvis man legger litt penger i det. Det eneste jeg savner fra treet vårt er lukten som kommer med et ekte, men det kan man få kjøpt ved siden av. Så alt i alt får jeg ta et slag for plastikk denne gangen.

 

 

 

Tre nøtter til askepott eller reisen til julestjernen

Er dette er lurespørsmål? Hvis ikke skjønner jeg ikke hva det gjør her. Det går jo ikke ann å velge mellom tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen! Et menneske trenger begge disse julefilmene i livet sitt, spesielt på julaften. Det blir ikke noen ordentlig jul uten disse to gamle slagerne.

 

Ribbe eller pinnekjøtt

 Åh, den er vanskelig... Jeg er altfor glad i mat til å svare på slike spørsmål. Jeg er vandt til å spise ribbe på julaften og pinnekjøtt på nyttårsaften eller ved andre juleanledninger, og siden dette er en 10 kjappe juleversjon så får det bli ribba denne gangen. 

 

Favorittaktivitet i desember

Favorittaktiviteten hvert år er når treet får komme opp fra boden og kassen med julepynten blir satt på stuegulvet. Det er like koselig å pynte til jul hvert år selv om man blir eldre. Julebaksten er er også en stort favoritt i desember måned. Både bakingen og den store oppgaven med å kvitte seg med det i løpet av desember.  

 

Favorittdag i desember

Jeg føler litt på at jeg bør skrive julaften med store bokstaver nå. Jeg tror vi kommer til å få en koselig julaften hjemme hos oss i år, men på grunn av refleksdystrofien velger jeg lille julaften i og med at det ligger mer ro over den dagen. Ikke ligger det så store forventninger til den dagen heller som kan fyre opp smertene. 

 

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden

Er første juledag en del av romjulstiden? (Etter å ha googlet dette har jeg funnet ut at romjulstiden starter tredje juledag og varer frem til nyttårsaften. Da ble det plutselig hakke vanskeligere å svare) Jeg skal ihvertfall på middag hjemme hos mamma en kveld, så er planene for nyttårsaften og feire med svigermor og alle fire bikkjene så det blir koselig. 

 

Hvordan ser julaften ut for deg

Julaften i år blir spennende. Det er det første året jeg og Håkon skal invitere til julaften så eksakt hvordan den blir er vanskelig å si her og nå. Jeg vet ihvertfall at jeg skal ta det med ro så jeg ikke tuller det til med beina. Siden Oliver skal på overnatting fra torsdag til julaften kan jeg slappe av litt ekstra, noe som skal nytes. Tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen skal følges med på med noe godt ved siden av. Utpå dagen kommer resten av flokken fra både min og Håkon sin side og jeg er sikker på at det blir en koselig dag. Det beste med hele julaften er når tiden er inne og man kan skifte til noe mer behagelig å studere hvor mye magen har vokst i løpet av dagen. Det er et av favoritt øyeblikkene mine! 

 

 

 

 

Årets julebilde + vinner av julekonkurranse!

 • 18.12.2017 - 14:30

Sola skinner, bildet som skal brukes i årets julehilsen er i boks (Eller... mer minnebrikke enn boks når jeg tenker meg om), kaffelukten smyger seg rundt kjøkkenhjørnet og kommer til å fylle hele stua før jeg blir ferdig med dette innlegget, og jeg våknet til en kommentar på facebook hvor det stod at jeg hadde vunnet julekonkurransen til personlig almanakk! For å gjøre det kort og enkelt så er jeg en av de som aldri vinner noe. Jeg melder meg på både her og der. Jeg melder meg til og med på ting jeg egentlig ikke vil ha bare for å få sjansen til å vinne. Nei, jeg er ikke 8 år, men 24, og håper det er noen som kan støtte meg i dette utilpasset øyeblikket. 

Jeg er litt usikker på om jeg skal gi den til en av dere som er innom her hver dag, eller om jeg skal prøve å bli flinkere i 2018 og bruke den selv. Uansett hva jeg ender opp med hadde det vært fint om dere kommenterer under om det er noe interesse for det. 

 

 

Tilbake til bildet som skal brukes til årets julehilsen. For det første nektet Oliver å sette seg ned, en bedre start enn det kan man ikke få. For det andre endte vi opp med flere bilder som de over her enn et helt vanlig bilde som kan brukes. Hadde det ikke vært for at det blir så fort mørkt om dagen hadde jeg lagt bort kameraet med en gang å prøvd igjen en annen dag. For det tredje kobla han helt ut og overså meg helt. Divaen bestemte seg for å være døv en periode, og skjønte fort hvordan han skulle utnytte godbitene. Dere som har hunder i denne artige alderen skjønner hva jeg prøver å beskrive her. 

 

Utenom det håper jeg dere har hatt en like fin start på mandagen som meg. 

 

Reglene du må huske nå i julen.

 • 16.12.2017 - 15:25

 

Jeg vet ikke om et mer relevant innlegg å dele med dere nå i juletiden. Det er kanskje ikke de beste reglene for å unngå overvekt og diabetes, men det er definitivt gode regler for å opprettholde en sunn og frisk julesjel! 


♠ Dersom du spiser noe og ingen ser det, har det ingen kalorier.

♠ Dersom du drikker en lettbrus sammen med en sjokoladeplate, vil kaloriene i sjokoladeplaten bli nullet ut av lettbrusen.

♠ Dersom du spiser sammen med andre, teller bare de kaloriene som du spiser mer enn dem.

♠ Mat som inntas for medisinske formål (som eksempelvis karsk, solbærtoddy, varm sjokolade, rødvin, Cognac etc) teller aldri.

 

// pinterest.com/pin/209487820144715180/?lp=true //

 

♠ Jo mer du feter opp de som til daglig er rundt deg, desto tynnere virker du selv.

♠ Mat (for eksempel popkorn, peanøtter, brus, sjokolade og drops) som inntas som en del av underholdningen ved å se på film eller video eller høre på musikk, inneholder ikke kalorier fordi de ikke inntas som mat eller føde, men som en del av underholdningen.

♠ Kakestykker og småkaker inneholder ikke noe fett dersom de brytes opp og spises bit for bit, fordi fettet fordamper når de brytes opp.

♠ Alt som slikkes fra kniver, slikkepotter eller skjeer mens du lager mat inneholder ikke kalorier fordi det er et ledd i matilberedelsen.

♠ Mat med samme farge har samme kaloriinnhold (for eksempel tomater og jordbærsyltetøy, sopp og hvit sjokolade).

♠ Mat som er frosset inneholder ikke kalorier fordi kalorier er en varmeenhet.

 

 

 

 

Det som skulle være lurt, ble plutselig ikke full så lurt.

 • 15.12.2017 - 17:09

Det er ikke så ofte denne skrotten er produktiv, men i dag har vi fått ordnet både det ene og andre. Nisselua som gjorde jobben som stjerna i toppen av treet har blitt byttet ut med en stjerne som gjør litt mer nytte for seg både utseendemessig, og stemningsmessig. Stjernen som skulle henge i vinduet å vise seg frem til naboene gikk plutselig til streik denne uken, så den ble oppdatert med siste julemote fra europris. 

I dag skulle vi være lure å handle inn det småtteriet vi trengte og mat for den kommende uken tidlig på ettermiddagen. Det er jo tross alt mindre folk på butikkene midt på dagen siden folk er på jobb... Det var mange som var like "lure" som oss, så det plutselig ikke så lurt lenger. Det er godt det følger noen goder med denne sykdommen som f.eks. handikapkortet som kom godt til nytte i dag. 

Folk stod i kø på posten for å sende julegavene til slekta oppi Toten, og hente de siste julegavene som ble bestilt på nett tidligere som man ikke lenger husker hva er. På vinmonopolet så det nesten ut som det var førjulsalg, hvor et eldre ektepar fikk fart i beina når de åpnet en ny kasse. Jeg tør ikke tenke på hvordan den samme turen hadde vært om en uke fra i dag. Enten har vi de som har dårlig tid som skal rekke å hente ungene på skolen, eller så har vi de som har litt for god tid som vurderer opp og ned om de skal ha det de holder i hendene. Til slutt har vi de som prater så høyt at man ikke klarer å la være å høre på samtalen. 

Jeg har ikke annet enn å si at jeg er glad for at julegavene er i boks!

 

Tanker om bloggere på en torsdag formiddag.

 • 14.12.2017 - 14:24

 

 

 

Dagen i dag ble startet med en rykende kaffekopp, og Bertil pepperkakemann som dessverre måte bøte med livet... Det kan ikke være lett å være en pepperkakemann. Spesielt ikke i disse dager. Men over til overskriften og forhåpentligvis grunnen til at dere har klikket dere inn her. Jeg har sittet å tenkt på både det ene og det andre den siste uken når jeg har vært inne i denne blogg bobla. 

Innlegg om innpakking av julegaver. Jeg vet ikke hvor mange slike innlegg jeg har lest den siste uken. Hadde jeg visst at dette var obligatorisk når man har en blogg skulle jeg funnet frem kameraet når vi satt å pakket inn julegavene her hjemme for noen uker siden. Tro meg, jeg skulle vist frem det utrolige julete innpakningspapiret fra Nille?, og ikke minst det krøllete gullbåndet etter det har fått seg en runde med saksa! 

Kopiering av innlegg. For det første er det dårlig gjort å ta æren for noe en annen har jobbet med, og for det andre så er det så lett å oppdage. En ting er å hente inspirasjon fra et innlegg du liker, men ordrett kopiering...Har du ikke noe å skrive en dag så ta deg en pause, det gjør ikke noe om du ikke publiserer noe en dag. Er det den store stygge skrivesperren som har tatt over dagen så legg ut et bilde, video, eller noe annet som du liker eller er fornøyd med selv. Det er ikke alltid man må gjøre så mye ut av det. 

Tre innlegg om dagen. Jeg går hjemme 7 dager i uken og har ikke en hektisk timeplan, men jeg har rett og slett ikke tid til å lese tre innlegg hver dag når det er flere bloggere jeg liker. Jeg syntes jeg det fort kan bli litt halvveis hos mange som prøver for hardt å publisere tre innlegg om dagen. Jeg vet med meg selv at jeg verken har bra nok innhold, ordforhold, eller kreativitet til å skrive så mange innlegg, og tar det derfra. Selv om man skriver tre innlegg om dagen blir man automatisk ikke en toppblogger. Jeg tror jeg ikke er alene når jeg sier at det fort kan bli litt mye. 

 

Hva syntes du er merkelig, rart, irriterende i denne store blogg bobla?

 

 

 

it`s begining to look a lot like christmas.

 • 09.12.2017 - 16:59

Etter mye venting fra min side har vi endelig funnet frem juletreet vårt. Fredags kveld, julemusikk, kald juleøl, nisselua ute på lufting, og en halvsliten rassetass. Hadde jeg bodd alene hadde treet stått oppe forrige helg, men siden det sies at man må gi og ta i et forhold. Jeg bestemte meg for å gi i år, men skal definitivt ta til neste år.

Her i stua kjører vi luksus plastikk, godset kuler, store kuler og små kuler, glitter og stas som sitter som lim rundt omkring i leiligheten resten av året. Julestjerna er byttet ut med to gull kuler siden det neimen ikke er lett å finne en fin julestjerne. Ekstra moro er det å pynte til jul i år da vi skal ha julen hjemme hos oss for første gang. Ikke at jeg føler meg spesielt gammel av den grunn.. 

 

 

it`s begining to look a lot like christmas

 

 

 

Aldri for gammel.

 • 06.12.2017 - 14:12

Julen er den årstiden som passer meg best. Jeg liker nedtellingen, tradisjoner og alt som følger med. Juletre, julesanger, julepynt, julemiddag, julaften osv. Generelt alle ord som inneholder de tre bokstavene J, U og L. Jeg begynner å nærme meg midten av 20 årene, men har fortsatt et stort behov for julekalender hvert år. Hovedsaklig for å kunne spise sjokolade hver dag uten noe form for dårlig samvittighet, i tillegg til at jeg mener at de små sjokoladebitene ikke har noe å si for min egen helse. Som en fin bonus er det like underholdene som for 20 år siden å se at vi nærmer oss julaften sakte men sikkert for hver dag som går.  

Når vi først er inne på nedtelling til jul vil jeg anbefale alle dere med google play på mobilen om å laste ned appen "christmas countdown" Det er en levende bakgrunn som teller ned dagene, inneholder et juletre, OG IKKE NOK MED DET, det har til og med snøflak som daler nedover skjermen din uavhengig om det er 2 pluss grader ute! Hvis dette ikke er en god anbefaling så kommer jeg nok aldri til å treffe på anbefalinger fremover her på bloggen. 

Q : Hva er dine juletradisjoner?

Ny header og en anbefaling

 • 05.12.2017 - 19:08

Nå har det allerede gått en måned siden sist det var noe livstegn her inne, og jeg savner det. Jeg savner å ha noe meningsfullt og fylle dagene mine med. Ser nå at ordet meningsfullt er å ta litt hardt i, men dere skjønner hvor jeg vil her. Det er også synd at kameraet bare blir stående å samle støv, i stedet for og samle minner så nå håper jeg at jeg klarer å fortsette fremover.  

Ny header er også på plass. Selv om det har vært mye frustrasjon under oppbyggingen er det deilig å ha den på plass. Noe usikker på hva jeg syntes, men vi får se hvor lenge den får beholde plassen på toppen. Til alle dere som ikke lurer bruker jeg picmonkey til alt som har med bilderedigering å gjøre på bloggen. 

 

 

Som en avslutning til dette innlegget vil jeg minne dere alle om å lese innlegget "Gled en som gruer se til jul" som dere kan lese ved å trykke HER. Det er ikke så mye som skal til for å hjelpe litt. Det trenger heller ikke alltid å koste så mye heller. Hvis du ikke ønsker å støtte dette arrangementet er det mange andre rundt om i landet. Jeg er sikker på at et av de vil føles bedre enn andre. 

 

 

Gled en som gruer seg til jul

 • 01.11.2017 - 15:00

For mange er ikke julen magisk, den kan forsterke og forstørre vonde følelser, problemer og forskjeller i enda større grad. Julen handler om glede, kjærlighet og omsorg, og i dagens overflod er det så lite som skal til for å hjelpe de som virkelig trenger det. Å invitere helt fremmede til julefeiring er kanskje ikke for alle, derfor er det så fint at Kirkens bymisjon har gjort det mulig for alle å bidra med sitt allikevel. Vær med å gled de som gruer seg til jul.

Med et enkelt tastetrykk kan du være med å og to middager til de som ikke har muligheten til å lage seg en god varm middag til 80 kroner! Alt du trenger å gjøre er å sende en melding med GLEDE til 2490 så settes 80 kroner automatisk på neste mobilregning.

Hvis du ønsker å gi, men ikke kan gjøre det igjennom mobilen kan du gå inn HER å betale med kort. Du kan også bare betale 40 kroner og allikevel servere en middag. Alt er bedre enn ingenting.

 

 

Håper du kan dele dette innlegget videre på sosiale medier så flere kan se hvor lite som skal til for å gi bort et måltid eller to til de som virkelig trenger det her i landet. Det er stor oppmerksomhet på innvandringen om dagen, og da kan man fort glemme de som trenger så sårt noe så enkelt som en middag. Selv har jeg gjort dette i to år nå og har enda ikke gått personlig konkurs av den grunn. 

 
 

  

Topp fem mest leste innlegg

 • 11.08.2017 - 15:28

Jeg har havnet inni et tidsrom hvor jeg er sliten og har mye vondt. Ikke fordi jeg har mye og gjøre, ikke fordi livet mitt er fyllt med stress og mas, men fordi en enkel pille skal byttes ut med en annen. Eller, jeg tror dette er grunnen... Jeg har tenkt å skrive et mer utdypende innlegg om dette og hva som i teorien er planene for høsten medisinskmessig (← Kan noen se om dette ordet står oppført i norsk ordbok?)  Hovedsaklig fordi jeg ikke gleder meg så veldig mye, og fordi det i hodet mitt blir vanskeligere å gi opp når det står svart på hvit her inne. 

 

 

Frem til da har jeg funnet frem de fem mest leste innleggene her på bloggen. Litt morsomt er det at alle innleggene handler om refleksdystrofi som ingen vet hva er. I tillegg er det en liten motivasjon når det er et tema jeg skulle ønske var like kjent som  temaet kreft. 

 


Kroniske smerter, men lykkelig!

Gjesteinnlegg fra CRPS

Hadde det vært bedre å hatt en annen sykdom?

Ja til cannabis i Norge

Vanskelig å be om hjelp

Trykk på linkene for å komme til innleggene. 


 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

På tide å komme tilbake og tørke bort litt støv

 • 09.08.2017 - 16:09

Etter snart tre måneder er det på tide å komme tilbake og tørke bort litt støv, fylle inn siden med noen nye innlegg og få liv i de små grå igjen.

Jeg merker det er en god stund siden sist det ble skrevet noe her. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har begynt på dette innlegget, og bra er det... En ting jeg har lært er at tanken på å starte opp igjen er definitivt lettere enn og sette sammen ord og setninger til et innlegg! Jeg tror ikke jeg skal fortsette å rable ned flere setninger her nå i fare for å trykke ctrl A og delete knappen. 

Målet med innlegget var å si ifra at jeg er på vei tilbake etter en noe smertefull sommer. Det har jeg enda ikke fått til så jeg tror jeg runder av her i første omgang og heller kommer tilbake til det seinere når det å sette sammen ord har begynt å løsne litt.

 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

Et lite avbrekk fra hverdagen.

 • 13.05.2017 - 12:00

Forhåndsskrevet innlegg

I dette sekund har jeg kommet meg opp på hytta for et lite avbrekk denne helgen. Du vet du er blitt offisielt voksen når du spør om dere ikke skal ta en tur opp på hytten i helgen... Jeg tror kroppen trenger litt frisk fjellluft og opplevelsen av litt andre omgivelser. I tillegg er søstera til Oliver her, så det er godt for både tobeinte og firbeinte

 


 

Håper dere har en fin helg uansett hvordan tiden blir brukt. 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

Mer hverdag, mindre deep mind innlegg.

 • 08.05.2017 - 14:18

Overskriften sier det meste her. Denne bloggen inneholder en god del "rett fra levra" innlegg og sånt blir det fort vanskelig å få publisert flere dager i uken. Så i stedet skal jeg prøve å få til flere av disse "hverdagsinnleggene" her inne. Ikke det at hverdagen min er så veldig innholdsrik og spennende på grunn av diverse som følger med refleksdystrofien, men noe skal det være mulig å få ut en setning av. 

 

 

Jeg har ingen anelse om hvordan det kommer til å gå, men tanken har skurret en stund nå så vi prøver! I forbindelse med dette hadde det vært til stor hjelp hvis du som driver en hverdagsblogg kan legge igjen link til bloggen under. Jeg føler jeg trenger all den hjelp jeg kan få i dette sekund. Jobber også med å finne et nytt design til bloggen, så hvis du har noen gode forslag kan du også slenge igjen navn/ link til det i samme slengen.  

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

Anfall midt i innlegget.

 • 14.03.2017 - 11:22

Etter snart to uker uten noe form for liv her inne føles det godt å få ned et par setninger igjen. 

Utifra de uskrevne reglene skulle jeg i dette sekund sittet å skrevet ned en stor beklagelse hvor jeg utdyper hvorfor jeg ikke har kommet med noen nye innlegg her inne. Slike innlegg passer seg ikke inn på denne bloggen så jeg står over akkurat den delen. Grunnen er så enkel som at refleksdystrofien tok over styringen her en periode.

  

Etter den siste setningen ovenfor dukket det månedlige anfallet opp. Smerteanfallene er noe jeg ikke har skrevet så mye om på bloggen tidligere.  Det er like kjedelig og ikke minst vondt hver gang det kommer, og sjansen for et nytt anfall igjen i april er relativt stor. Når de store anfallene inntreffer har vi kommet frem til noen gode rutiner som fungerer bra for alle parter. 

Vi blir fort enige ( ...  eller Håkon blir enig at jeg også er enig) om hvor lang tid jeg skal få på meg før jeg mister sjansen min til å bestemme hva som skal skje videre. Jeg får også beskjed om hvor lang tid jeg har på meg til legevakt og ambulanse skal kontaktes. Selv om jeg sjeldent er enig i alle valg som blir gjort under et anfall, vet jeg at Håkon tar de beste valgene der og da. Det er nok disse gode rutinene som gjør anfallet mer behagelig. Jeg vet hva som kommer, selv om jeg ikke er like mye tilstede de timene anfallet varer. 

Nå er det blitt nok snakk om anfall her inne for en stund. Planen for innlegget var bare å fortelle at jeg er på vei tilbake.

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

En måned med prøveprosjektet.

 • 02.03.2017 - 15:21

I dag er det akkurat en måned siden første innlegg ble publisert her på bloggen. En blogg som var et prøveprosjekt for å fylle hverdagen og få ut det som ellers er vanskelig å si høyt. Jeg hadde ingen store forhåpninger om at dette "prosjektet" var noe som ville vare, men nå sitter jeg fortsatt å trykker på tastaturet etter en måned, så da er det kanskje håp allikevel. 

Det har vært mye god feedback her og lesertallet har vært noen hakk over mine egne forventninger da jeg publiserte det første innlegget, så all takk til dere som trykker dere innom her hver dag! 

 


 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

En av de dagene...

 • 27.02.2017 - 15:49

Ny uke, nye muligheter! Ikke helt der i dag, men kanskje i morgen. 

I dag derimot er en av de dagene hvor jeg kjenner ekstra godt at jeg har refleksdystrofi og skjønner hvorfor jeg er en innbarket naver som ikke "gidder" å jobbe.

I dag er dagen hvor kroppen ikke kommer i gang, og smertestillende ikke gjør jobben sin. I dag er dagen hvor jeg irriterer meg over ting som jeg ikke har noe med. I dag er dagen hvor småting som å pusse tennene føles ut som en eviglang oppgave. I dag er dagen hvor jeg hadde ligget i sengen hele dagen hvis jeg ikke hadde hatt den lille pøbelen min (som er tidlig i tenårene om dagen). I dag er dagen hvor jeg fint kunne skrivet innlegget "10 ting jeg irriterer meg over med andre bloggere". 

Det er rett og slett en av de dagene....  

Jeg får ikke gjort så mye med det i og med at det refleksdystrofien som har overtaket nå i dag, så da er det helt greit å klage litt her inne. Senere i dag skal Oliver og et vennepar ta meg med på luftetur så frem til da skal jeg bare slappe av foran tven, kanskje ta meg en tur inn i det berømte hjørneskapet på kjøkkenet å titte litt. Vi vet alle hva som skjer når man tar turen innom det berømte skapet eller den hellige skuffen så jeg trenger vel ikke si mer her nå. 

Hvis du har kommet helt ned hit håper jeg du får en fin dag videre, så kan vi heller snakke om sol og alt godt her i verden i morgen. 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

 

Fortsatt liv i skrotten

 • 07.02.2017 - 12:41

Etter et delvis uventet smerteanfall i helgen ble det fort stopp her inne. Det tar fort noen dager før kropp og hode samsvarer igjen, men etter to dager i hvilemodus er jeg godt på vei tilbake til min "normale" hverdag. Kanskje morgendagen er dagen hvor alle ord kommer strømmende på i hele, brukbare setninger, men det blir i så fall først i morgen.

Dagen i dag skal jeg bruke på å kose meg sammen med noen av de herligste personene jeg vet om. De personene jeg unner alle å ha i livet sitt.

Så for å få en avslutning på innlegget vil jeg anbefale dere å sjekke ut DENNE listen på spotify hvis du er som meg og liker noen rolige sanger på morgenen. 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

En pangstart med bloggen.

 • 03.02.2017 - 10:46

Når jeg etter mye frem og tilbake fikk rotet meg til å trykke på "publiser" knappen i går ettermiddag hadde jeg aldri trodd at responsen skulle bli som den ble. Over 200 har trykket seg inn på bloggen, nære og kjære har delt jomfruinnlegget mitt (er dette et ord?) , og komfortsonen min har fått seg et realt spark bak. Selv om bloggen er ment som et sted hvor jeg kan få ut alt som summer å går i topplokket er det kjempe koselig at så mange tok turen innom her i går, men nok om det...

Kaffen er inntatt, avslappende musikk spilles i bakgrunnen og Oliver ligger å drømmer om snø og leverpostei. En fin morgen uten at all energi forsvinner ut av kroppen. Satser på at det holder seg slik utover dagen og at smertene holder seg på et brukbart nivå. Eller forresten så er det helt greit med noen timer og, en hel dag er å ta litt hardt i. 

Over til noe helt annet før jeg avslutter her. Hvis du har noe form for kroniske smerter og blogger selv, eller vet om en blogg som handler om dette temaet her så vil jeg gjerne ha en link til bloggen under i kommentarfeltet. Inspirasjon er alltid fint å ha, ihvertfall når man sitter her og ikke har peiling på hva man holder på med.  

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere klikke HER

 


 

Da starter vi!

 • 02.02.2017 - 14:21

Det er med blandede følelser og et lite rykk i tvilen at denne bloggen blir opprettet.  Bloggen er opprettet hovedsakelig for å fylle ut hverdagene i tillegg til å få ut det som ikke alltid er like lett å snakke om verbalt

Dette er ikke bloggen for dere som er på utkikk etter sminketips eller  dagens outfit innlegg (Med mindre det er noen som ønsker en ganske avslappet stil bestående av joggebukser og behagelige overdeler) Det er heller ikke bloggen der du finner et nytt treningsprogram eller inspirasjon til forskjellige selfie du kan ta på treningssenteret du er støttemedlem hos, men utenom det tror jeg det blir en variert blogg med litt forskjellig. Alt fra hvordan en hverdag med kroniske smerter fungere i praksis til foto og bilde.

Og en liten ting før jeg avslutter for denne gang. Jeg har opprettet en egen side på facebook hvor nye innlegg vil bli delt etter publisering. Siden kan dere finne HER

 


 

 

Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no