hits

Mine hverdagsproblemer

  • 16.04.2018 - 14:14

Forrige uke var jeg gjeste snapper for kronisksnappen og ukens tema var hverdagsproblemer. Der og da kom jeg på ti hverdagsproblemer, men nå har jeg klart å glemme tre av dem. Lenge leve punkt to!

 

Lite søvn. Det er sjeldent jeg klarer å sove igjennom hele natten. Irriterende? Ja. I tillegg sliter jeg en del med mareritt som er helt absurde i forhold til virkeligheten vi lever i. Jeg har tidligere prøvd to forskjellige søvnhormon piller som skal hjelpe til med innsovningen, men de hjelper ikke stort når jeg våkner i løpet av natten. Nå om dagen er planen å bli såpass god på meditering at jeg bare skal puste meg inn i en dyp søvn. Høres det ikke flott ut?

Dårligere hukommelse. Om det er mengden smertestillende, lite søvn, smerter som tar for stor plass, eller noe helt annet vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at dette har blitt et større problem det siste året. Kalenderen har blitt et fint hjelpemiddel for å følge med i hverdagen. I tillegg prøver jeg å ikke diskutere imot hver gang jeg tror viktig informasjon har blitt glemt å videreført til meg. Til dere andre som sliter med hukommelsen. Det er viktig å innrømme ovenfor deg selv at du faktisk har et problem med hukommelsen i stedet for å hele tiden skulle sette i gang store diskusjoner hver gang noe ikke stemmer.

Blir lett overveldet. Det skal ikke så mye som skal til før det renner over. Som oftest er det stress eller sinne som er utløseren her. Jeg har laget meg en liten teori rundt det som jeg tenkte å dele med dere, så det er bare å holde tungen rett i munnen videre! Se for deg kroppen din i full størrelse. Smertene pleier å ta all plassen fra tærne og opp til skuldrene. Så har man de daglige faktorene som stress, bekymringer, og tankekjør som også tar litt plass. La oss si opp til munnen. Da er det ikke så veldig mye plass igjen opp til øynene hvor alt kommer ut. En liten smertetopp, en ekstra bekymring, noe som ikke går som det skal, eller dårlig samvittighet ovenfor noe eller noen.

Kan fort gå en uke uten å dusje. Nå er det nok flere av dere som tenker «æsj, så ekkelt!» og det er helt greit. Det er ikke alltid jeg føler meg så fin på slutten av uken når håret må opp i hestehale siden det er så fett. Takk og lov for tørrshampo i krisesituasjoner! Grunnen bak er relatert til smerter. Når det varme vannet treffer beina føles det som jeg har brennesle, eller trådene fra brennmaneten hengende rundt beina.  

Får ikke alltid på meg bukser. Jeg går nesten aldri i olabukser lenger. Stilen min har mildt sagt blitt mer avslappet disse årene. Jeg har blitt en stor fan av joggebukser, treningstights, og shorts, så hvis noen ønsker såkalte outfit innlegg her på bloggen så vet dere hvorfor de ikke dukker opp. Grunnen til dette er enkel. I likhet med dusjen får jeg den brennende smerten og hevelser hvis jeg går med bukser som strammer på en dårlig dag.

Orker ikke alt jeg skal gjøre. Jeg trenger vel ikke skrive så mye om hvorfor her etter å ha fylt ut punktene ovenfor. Tanken er der, motivasjonen er der, men kroppen er ikke alltid helt med. Det er ikke så ille  hjemme hos meg og Håkon. Det er ikke rotete overalt, og oppvasken tar ikke over benken, men det så hakket bedre ut når jeg orket litt mer her hjemme.

Avhengig av taxi eller noen som kan kjøre. Bakgrunnsstøy, omveier, og det indre stresset for at jeg skal møte på noen på bussen eller toget tømmer hele batteriet. Nå er jeg ikke så ofte ute på tur alene lenger. Skal jeg noe er det som regel psykomotorisk, legetimer, eller time på sykehuset. Jeg er så heldig at jeg har TT kort som gjør det lettere å komme seg rundt. Vil anbefale alle som ikke kommer seg rundt med kollektivtransport om å søke TT kort. I tillegg har jeg handikappbevis for bil som gjør det lettere i forbindelse med parkering og andre goder som følger med.

 

Dette er mine personlige hverdagsproblemer. Det vil på ingen måte si at alle kronikere vil kjenne seg igjen i punktene ovenfor. Er du kroniker selv skriv gjerne ned hvilket hverdagsproblemer du sliter med.

 

kaosverden89

16.04.2018 kl. 15:26
Ønsker deg en fin dag <3

Tonje Pettersen

16.04.2018 kl. 19:31
Takk, i lige måde :)
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no