hits

Hva jeg har lært av bloggen dette året.

  • 06.03.2018 - 14:24

I februar var det en måned siden jeg opprettet denne bloggen. Det har vært både skummelt og lærerikt. Det har vært enkelte ganger hvor jeg har hatt lyst til å legge ned hele bloggen, og det er perioder hvor motivasjonen til å gjøre det bedre er på plass. Nedenfor er noen av tingene jeg har lært av bloggen dette året.

 

 


Den personlige smaken forandrer seg hele tiden. Når jeg ser tilbake på tidligere innlegg er jeg ikke lenger like fornøyd som jeg var den gang. Det er ikke bare i forhold til hvilke bilder som ble brukt, men også hvordan jeg skrev den gangen. Skrivemåten har mye og si, og jeg vil tørre å påstå at jeg fortsatt har mye og lære.


 


Bruken av ordene «og» og «å» kommer alltid til og være et stort problem. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig. Jeg forstår teorien bak bruken, men klarer ikke å plassere de i praksis.


 


Det er fortsatt skummelt å trykke på publiser knappen. Er det bra nok? Er jeg egentlig fornøyd? Ville jeg lest innlegget selv? Passer det inn på bloggen? Er overskriften for villedende i forhold til innholdet? Dette er tanker som går igjen hver gang jeg skal publisere et innlegg.


 


Det er fortsatt like flaut når noen kommenterer noen som har med bloggen og gjøre.  Selv om det er ros av et innlegg jeg har skrevet øker rødfargen i ansiktet kraftig. Det beste hadde vært om alle hadde lest innlegget som publiseres for så å late som at bloggen ikke eksisterer etterpå.


 


Lesertall betyr lite når man ikke er fornøyd med eget innhold. Jeg hadde en periode hvor jeg prøvde å publisere så ofte som mulig. Tanken bak var og øke lesertallet, noe som også fungerte. Nå i ettertid er det flere av de innleggene jeg har fjernet fra bloggen fordi jeg ikke er fornøyd med resultatet. Selv om ønsket er og kunne dele mine tanker med flere, er det viktigere for meg at jeg selv er fornøyd med eget arbeid.


 


Det er bedre å skrive innlegget i et word dokument først så man slipper de største skrivefeilene. Dette er først noe jeg begynte med nå på nyåret. Hvorfor jeg ikke har gjort det før vet jeg ikke. Nå slipper jeg som nevnt de største skrivefeilene og har innleggene liggende på pc-en og mobilen hvis det plutselig skulle skje noe. Ved å bruke OneDrive kan jeg skrive og redigere innleggene både på mobil og pc.


 


Det er alltid noe å lære når det kommer til foto. Det er lettere å gjøre en feil enn å få til et bra bilde. Det er en av hovedreglene når det kommer til foto. Selv om foto har vært en hobby i mange år lærer jeg fortsatt nye teknikker og innstillinger som gjør bildene bedre. Nå har jeg i tillegg bestilt meg kamerastativ for noe av penge jeg fikk til bursdagen min som vil gjøre bildene enda bedre. Kanskje det også kommer en video eller to her etter hvert?


 

Kort oppsummert hadde jeg egnet meg dårlig som norsk lærer. Faren for at dette innlegget blir slettet i løpet av det kommende året er stor. Jeg og kameraet må jobbe mer med forholdet vårt, og hvis noen skulle spørre meg hva som gjør meg flau kan jeg bare si min egen blogg.

 

 

Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no