hits

Når det renner over.

  • 11.02.2018 - 15:53

 

Se for deg at du er et tomt glass, akkurat som dette. 

Så fyller du glasset med fysiske og psykiske smerter og annen tung last du drar med deg hver dag. Det er ikke helt fullt enda, men det begynner å nærme seg. 

Så kommer den lille uforutsette tingen enten det er en stygg kommentar, ekstra smerter, en vond beskjed, eller kroppen som sier ifra om at nok er nok som gjør at det bare renner over. Noen ganger kontrollert, andre ganger ukontrollert. 

 


 

Som jeg har gjort tidligere kunne jeg i dette innlegget rettet det mot kronisk sykdom og smerter siden det er et av hovedfokusene her på bloggen, men ikke i dag. I dag velger jeg heller å inkludere alle siden det er noe som skjer med den beste. Det skjer med de som har det vanskelig. Det skjer med de som har det ganske greit, men ikke helt bra til tider. Det skjer til og med de som har et fint liv, et liv mange av oss sitter og dagdrømmer om i hverdagen.

Det er menneskelig, like menneskelig som der er å dra på butikken for å kjøpe mat. Eller like menneskelig som å puste om vi skal dra det litt lenger.

Vi får mange inntrykk i løpet av dagen. Enten det er noe du scroller forbi på sosiale medier, en kommentar fra en kollegaene, en hendelse som skjer på vei hjem fra jobb, eller et tv-program som gjør stort inntrykk på deg.

Jeg skal ikke nekte for at det renner over her i tide og utide. Som regel blir det for mye smerter blandet med sinne, lite søvn, og små irritasjonsmomenter som kan dukke opp i løpet av en dag. Jeg har lært at ikke bare er det normalt at det renner over, det er også bra for kroppen og felle en tåre, få ut sinne, eller andre måter hvor du kan tømme glasset ditt. Det er ikke sunt for kroppen å bære på alt som bygger seg opp over tid. Ikke bare tar det mye plass, men det tar også mye energi.

Det morsomste med dette innlegget er at dette er ting jeg sliter med selv. Dette er noe av det jeg må jobbe med hver dag for å få en bedre hverdag. Så hvis du kjenner deg igjen, eller kjenner at glasset er fullt så husk at det er helt normalt og skjer med alle. Til og med de som vi ser på som «perfekte». Det er sunt, like sunt som å spise et eple i stedet for en sjokolade. Like sunt som å ta trappene i stedet for heisen.

Hvis du har noen gode måter å tømme glasset på som fungere for deg, legg gjerne igjen en kommentar nedenfor. Min måte er å la tårene renne helt til det er tomt. Det fungere for meg, men trenger nødvendigvis ikke fungere for deg.

 

 

 

 

Siri Alvær

11.02.2018 kl. 20:39
Så fint skrevet<3

Tonje Pettersen

12.02.2018 kl. 13:38
SIRI ALVÆR: Tusen takk :)

Helena Westergren

11.02.2018 kl. 22:48
veldig bra innlegg <3

Tonje Pettersen

12.02.2018 kl. 13:38
Helena Westergren: Tusen takk :)

Vilde

12.02.2018 kl. 16:29
AKKURAT sånn tenker jeg og, kjempebra at du deler! Det er jo akkurat sånn det er, og jeg pleier å beskrive det som at "begeret er overfylt" om det plutselig sprekker... Bra skrevet <3

Tonje Pettersen

12.02.2018 kl. 16:34
Tusen takk :)

GS

16.02.2018 kl. 20:12
Første gang innom bloggen din i dag. Jeg lever også med kroniske smerter, og vet en masse om hva du snakker/skriver om. Det er tøft å innse og akseptere at det er sånn, men må leve med det så godt jeg kan.

Det er sterkt å lese om deg, og du har min fulle respekt og beundring for å takle det bra.
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no