hits

De det er lett å glemme i juletiden.

  • 20.12.2017 - 14:08

 

Nå i julen er det mye snakk om de som ikke har så mye. De med voldelige familiemedlemmer som ødelegger hele opplevelsen. Foreldre som ikke har råd til en gaver til unger. Og de som ikke har noen å feire julen med. Det blir satt igang innsamlingsaksjoner, arrangementer over hele landet og alle er velkommen.

Før jeg setter i gang med neste avsnitt vil jeg at du skal lese følgende to ganger: Jeg syntes dette er kjempe fine tiltak, og støtter selv et av tiltakene som skal hjelpe de som ikke har så mye til å få en koselig jul.

Men hva med resten? Hva med de som har en flott familie, penger i lommeboka, men som likevel ikke kommer seg ut døren på julaften. De som sliter med sykdom, smerter og det psykiske. Jeg er såpass heldig at jeg ikke kan snakke i forhold til den psykiske, men jeg kan slenge meg under de to første kategoriene. 

Det er ikke alltid det bare er å ta seg sammen og prøve. Noen dager er en time blant folk altfor mye, mens andre dager kan man klare et par timer og fortsatt ha det bra. Noen ganger kan man kjenne det på kroppen, mens andre ganger kommer det som lyn fra klar himmel.

 

//Bildelink//

 

Jeg har selv sittet hjemme en julaften i joggebukse å sett på tv hele dagen fordi beina streiket. Veldig kjedelig når jeg måtte innse at slaget var tapt og joggebuksen måtte på igjen mens resten av familien dro videre, men samtidig var det deilig. Det var deilig og roe helt ned, og slippe alt støyet og maset som fort kan oppstå på en slik dag. Jeg koste meg med alle juleprogrammene som gikk i løpet av dagen og passet på å spise ekstra mye godteri. Jeg vet at det kan komme flere slike julefeiringer i årene som kommer, men nå som jeg har testet det en gang er det ikke jeg kommer til å beskymre meg for. 

Så hvis du kjenner noen som innenfor disse gruppene så pass på å ikke mas for mye. Det kan fort gjøre tanken om å bli hjemme sterkere. Legg til rette enten personen trenger å lade opp batteriene under besøket eller så lite som en ekstra stol til beina. Ikke kom uventet på døra selv om det er tanken er god, å legg alle forventningene og press til side. Det skal jo til syvende og sist være en koselig dag enten den feires med familie, eller foran tven med godteriskåla godt plassert i fanget. 

Jeg skjønner at det blir vanskelig å finnen en løsning til denne gruppe mennesker. Bare husk at vi en gruppe til som verken passer inn hos de som har en flott jul, eller de som ikke har noe mulighet til å feire jul. For vi har muligheten, men det er ikke alltid kroppen vil. 

 

livetmitt93

20.12.2017 kl. 14:09
<3

Buroyfoto

20.12.2017 kl. 14:52
Flott skrevet av deg <3 Jeg har sosial angst selv og deprisive lidelser, så jeg kjente meg litt igjen i dette..

Emma Olsen

20.12.2017 kl. 21:36
Utrolig fint skrevet! Jule er utrolig vanskelig for mange. Det er ikke å legge skjul på at det er mange som heller "mistrives" på denne tiden av året. I fjor opplevde jeg så mange av de som var ensomme, alt fra backpackere til hjemløse, og det er knuste hjertet mitt.
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no