hits

10 kjappe - All about Christmas

  • 19.12.2017 - 14:31

 

1 desember, eller lille julaften

Jeg er nok et lille julaften menneske. Det er noe med kvelden før kvelden, grevinnen og hovmesteren og det å lade opp batteriene til den store dagen. 

 

Pepperkake eller kakemenn

Jeg er definitivt en pepperkakejente/dame/kjerring. Det jeg stusser litt over er at jeg ikke er sikker på om jeg har smakt kakemenn? Jeg må jo ha smakt det siden jeg alltid går forbi dem i butikken uten å prøve. Jeg er jo tross alt skapt for å spise alt som har med kaker og gjøre... Jeg må finne ut av dette her. 

 

Favoritt julefilm

Det er vanskelig å bare plukke ut en film. Jeg er stor fan av Reisen til julestjernen, tre nøtter til askepott, Grinchen, og hjemme alene 1,2 og 3. Utenom disse har jeg ingen soleklare favoritter, men jeg skal ikke nekte for at det finnes mange andre gode julefilmer der ute. 

 

Plastikk eller ekte tre

Her i huset har vi plastikk som i og for seg er både praktisk og like fint etter fire uker inne i varmen. Nå om dagen kan man jo få plastikk som ser like fine ut som ekte hvis man legger litt penger i det. Det eneste jeg savner fra treet vårt er lukten som kommer med et ekte, men det kan man få kjøpt ved siden av. Så alt i alt får jeg ta et slag for plastikk denne gangen.

 

 

 

Tre nøtter til askepott eller reisen til julestjernen

Er dette er lurespørsmål? Hvis ikke skjønner jeg ikke hva det gjør her. Det går jo ikke ann å velge mellom tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen! Et menneske trenger begge disse julefilmene i livet sitt, spesielt på julaften. Det blir ikke noen ordentlig jul uten disse to gamle slagerne.

 

Ribbe eller pinnekjøtt

 Åh, den er vanskelig... Jeg er altfor glad i mat til å svare på slike spørsmål. Jeg er vandt til å spise ribbe på julaften og pinnekjøtt på nyttårsaften eller ved andre juleanledninger, og siden dette er en 10 kjappe juleversjon så får det bli ribba denne gangen. 

 

Favorittaktivitet i desember

Favorittaktiviteten hvert år er når treet får komme opp fra boden og kassen med julepynten blir satt på stuegulvet. Det er like koselig å pynte til jul hvert år selv om man blir eldre. Julebaksten er er også en stort favoritt i desember måned. Både bakingen og den store oppgaven med å kvitte seg med det i løpet av desember.  

 

Favorittdag i desember

Jeg føler litt på at jeg bør skrive julaften med store bokstaver nå. Jeg tror vi kommer til å få en koselig julaften hjemme hos oss i år, men på grunn av refleksdystrofien velger jeg lille julaften i og med at det ligger mer ro over den dagen. Ikke ligger det så store forventninger til den dagen heller som kan fyre opp smertene. 

 

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden

Er første juledag en del av romjulstiden? (Etter å ha googlet dette har jeg funnet ut at romjulstiden starter tredje juledag og varer frem til nyttårsaften. Da ble det plutselig hakke vanskeligere å svare) Jeg skal ihvertfall på middag hjemme hos mamma en kveld, så er planene for nyttårsaften og feire med svigermor og alle fire bikkjene så det blir koselig. 

 

Hvordan ser julaften ut for deg

Julaften i år blir spennende. Det er det første året jeg og Håkon skal invitere til julaften så eksakt hvordan den blir er vanskelig å si her og nå. Jeg vet ihvertfall at jeg skal ta det med ro så jeg ikke tuller det til med beina. Siden Oliver skal på overnatting fra torsdag til julaften kan jeg slappe av litt ekstra, noe som skal nytes. Tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen skal følges med på med noe godt ved siden av. Utpå dagen kommer resten av flokken fra både min og Håkon sin side og jeg er sikker på at det blir en koselig dag. Det beste med hele julaften er når tiden er inne og man kan skifte til noe mer behagelig å studere hvor mye magen har vokst i løpet av dagen. Det er et av favoritt øyeblikkene mine! 

 

 

 

 

livetmitt93

19.12.2017 kl. 14:51
fint innlegg:)

Tonje Pettersen

19.12.2017 kl. 14:52
livetmitt93: Takk :)

Buroyfoto

19.12.2017 kl. 15:50
Kjempefint innlegg :) gøy å lese slikt å bli bedre kjent med bloggeren!

Tonje Pettersen

19.12.2017 kl. 15:53
Buroyfoto: Takk :)

Charlotte

19.12.2017 kl. 18:31
kjempefint innlegg :)

Lene-Camilla

19.12.2017 kl. 19:20
Bra innlegg <3

Vilde

19.12.2017 kl. 20:50
såå morsomt å lese! <3 Er ikke mulig å velge mellom tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen, nei!

Emma Olsen

19.12.2017 kl. 20:55
Herlig innlegg! :)
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no