hits

Ja til cannabis i norge

  • 17.03.2017 - 14:32

Jeg er langt ifra noe ekspert på dette omerådet, men et sted må jeg få det ut. 

På mandag ble det igjen publisert en artikkel som handler om legalisering av cannabis her i Norge, noe jeg er for. Det som overrasket meg var alle kommentarene under artikkelen. Jeg blir både oppgitt og irritert over enkelte av kommentarene som kommer fra voksne mennesker. 

"Samfunnet trenger ikke enda flere folk som naver pga bruk av cannabis " "NEI NEI NEI. Alle stoffbrukere begynner slik" "Narkotika hører ikke hjemme i Norge som et lovlig produkt" "Kan dere ikke fungere uten narko​"

 

Først må vi oppklare et par ting her. Det finnes både syntetisk cannabis og medisinsk cannabis. Syntetisk cannabis er en god blanding med både det ene og det andre rusmiddelet ved siden av selve cannabisen. Altså ikke "cannabis" i mine øyne. Det er det syntetiske det blir solgt mest av på gaten og som dessverre har ført til en del dødsfall. Medisinsk cannabis derimot er så enkelt som medisiner som inneholder cannabisplante. Med tanke på hva mye av de medisinene man har tilgang til i hverdagen inneholder som ibux og paracept  så er det ikke så ille som mange skal ha det til . 

Cannabis har blitt brukt som medisin i flere tusen år å blir fortsatt brukt i flere land! Her i Norge har det vist seg og ha god effekt på blant annet vi som lever med kroniske smerter, raumatiske sykdommer, kreft og MS. Nå vet jeg ikke hvordan det er med kreft og MS da jeg ikke har noe forhold til det, men jeg vet med meg selv at jeg putter mye smertestillende i kroppen min som sakte men sikkert skader indre organer. Det er dager hvor jeg må ha tre runder med paralgin forte + ibux 600mg. Det sier seg selv hvor mye skade dette gjør på kroppen hvis jeg skal holde på slik resten av livet.  

Så til kommentarene ovenfor. Jeg "naver" fra før, og om jeg i tillegg hadde brukt medisinsk cannabis ved siden av kunne det vært veien ut fra nav kontoret. Hvis ALLE stoffmisbrukere starter slik er det en sjanse jeg er villig til å ta for og dempe de daglige smertene. Denne "narkotikaen" mener jeg at hører hjemme i Norge. Vi er en stor pasientgruppe som kunne hatt god nytte av den såkalte "narkotikaen". Og jo vi kan fungere uten "narkotikaen", men vi kan fungere enda bedre i samfunnet med. Vi kan til og med fungere så bra at vi ender opp ved siden av deg på arbeidsplassen. 

Jeg tror det ligger mye fordommer og lite kjennskap til forskjellen mellom det syntetiske og medisinske. Hadde jeg ikke hatt refleksdystrofien med kroniske smerter hadde jeg nok vært hakke skeptisk til denne saken selv. De fleste av oss har sett programmer som Petter uteligger der rus og narkotika spiller en stor rolle hvor cannabis blir nevnt. 

Så neste gang dere hører om en sak om cannabis så husk at det finnes to helt forskjellige versjoner, og at det står mye på mengden man inntar. Det er ikke så ille som alle skal ha det til, og burde ikke ligget under kategorien "narkotika" (Det syntetiske vil jeg ikke en gang kalle for cannabis) Det er lov og være sterkt uenig i alt jeg har skrevet så langt, men dette er mine tanker rundt temaet. 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

 

Victoria Larsen

17.03.2017 kl. 14:57
Jeg ønsker deg en flott fredag :-)

Tonje Pettersen

17.03.2017 kl. 15:02
Victoria Larsen: Takk i lige måde :)

Iselin Renée

21.03.2017 kl. 11:16
Jeg syns også cannabis burde bli lovlig :)

Leah Renèe

10.05.2017 kl. 21:40
Jeg har epilepsi og i mange tilfeller så har cannabis en god effekt på anfall. Men jeg vet ikke jeg.... Vil jeg risikere å leve normalt med anfall, eller vil jeg prøve å bli anfallsfri ved å bruke cannabis? Jeg velger dør nummer én, ikke fordi jeg ikke har det så bra men fordi jeg vet ikke om jeg havner i en psykose eller blir et angstvrak eller avhengig av det for å sove eller for å komme meg opp av sengen.. Jeg kan prøve cannabisolje som er 100% fri for THC (det man blir ruset av) Men ingenting annet...

Jeg har vært rundt tidligere rusavhengige grunnet jobb og nesten alle sier det samme; hasjen har vært den verste! Ikke den verste rusen eller den farligste. Men den verste! og når du får høre det fra mennesker som har rust seg på amfetamin og vært heronister, da tar du de på ordet...

Og "det er ikke så ille som folk skal ha det til?" Jeg tror nok det er smertene dine som snakker, hvis ikke kan du jo bare gå ut på gaten å kjøpe noen gram. Du blir ikke arrestert når det er så lite at det er til eget bruk..

Tonje Pettersen

11.05.2017 kl. 10:25
Leah Renèe: Vet ikke om du fikk det med deg i teksten, men det er stor forskjell på medisinsk cannabis og det syntetiske. Det syntetiske er det du beskriver her som du har vært rundt tidligere og det man får kjøpt på gata.

Leah Renèe

13.05.2017 kl. 15:58
Jeg har ikke rust meg selv, så jeg har ikke "vært rundt" noe tidligere.. Men med en mann som har vært tidligere rusavhengig i 17 år og som nå jobber med tidligere rusavhengige så får man litt mer informasjon enn det som vanlige mannen på gaten tror han/hun vet!

Og det er ikke noe forskjell på medisinsk canabis og canabis solgt på gaten.. Det kommer fra samme planten, eneste forskjellen er at den ene får du på gaten mens den andre får du av legen. Inneholder det samme, ser likt ut etc.. Canabis uten CBD gjør deg ikke ruset og det fungerer på epilepsi. Men som smertelindring må du ha THC og det er det som gir psykotiske problemer, avhenighet etc....Og det får du i både det du kjøper på gaten OG det medisinske ;) ;)

Syntetisk hasj er noe helt annet igjen... Som ikke kom på markedet før for noen år siden som er ENDA verre! Det er fremstilt på en måte som gjør det billigere, men det er svært få som vil kjøpe det fordi det gir enda mer trøbbel i systemet. Og man kan faktisk ta overdose, noe man ikke kan med naturlig cannabis..

Tonje Pettersen

13.05.2017 kl. 18:03
Da får vi bare være enige om at vi er uenige :)
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no