hits

Vanskelig å be om hjelp

  • 28.02.2017 - 15:04

Mestringsfølelse. En viktig og stor del av et menneske. Viktig fordi den er med på å løfte selvbildet, og stor fordi man fort kommer lenger her i livet hvis man klarer å kjenne på den innimellom. Før var ikke dette noe jeg tenkte på i hverdagen, men etter jeg ble kronisk syk er det noe jeg tenker på opptil flere ganger i uken.

Før jeg fikk sykdommen gikk alt automatisk. De få gangene jeg "orket" å ta ut av oppvaskmaskinen eller rydde rommet mitt var ikke det første jeg tenkte "Yes! jeg klarte det" Da var det bare en liten kjedelig oppgave man måtte gjøre. Det ga meg ihvertfall ikke noe form for mestringsfølelse. Hvis jeg fikk en god karakter på en oppgave jeg hadde jobbet mye med, eller fikk en god karakter i et fag som jeg var svak i så kom mestrinsfølelsen snikene, og nå sitter jeg her uten mulighet til å studere videre for øyeblikket. 

Nå om dagen får jeg en god følelse hvis jeg har brettet sammen klær å hengt opp en ny vask. Jeg blir nesten litt stolt av meg selv de gangene jeg klarer å vaske hele leiligheten på en dag uten pause, selv om jeg vet at smertene vil blomstre på et seinere tidspunkt. Jeg blir fornøyd med meg selv hvis jeg klarer å lage middag til min bedre halvdel kommer hjem bare for og gjøre han glad. Det er ihvertfall ikke noe jeg trodde jeg skulle like å gjøre for noen år tilbake. Alt på grunn av at det gir meg følelsen av at jeg fortsatt klarer noe selv om jeg fysisk sett er langt ifra der jeg var før jeg ble syk. 

 


 

På grunn av dette er det vanskeligere å be om hjelp til ting i hverdagen. Jeg tror det kommer av at de tingene jeg innimellom vil ha hjelp til er så små at det blir flaut å spørre om. Enten det er å gå 50 meter utenfor døren så Oliver kan tisse, lage middagen som det tar 10 minutter å lage, eller om det bare er å hente noe å drikke. Jeg tror det ligger mye i det at jeg vil bevise både ovenfor meg og de rundt meg at jeg klarer ting selv om kroppen ikke fungerer 100% hver dag.

Selv om jeg skulle ønske at jeg var litt flinkere på dette punktet er jeg ganske sikker med meg selv at dette ikke er noe jeg kommer til å endre med det første, andre eller tredje. Jeg kommer heller til å være hu stae som vil klare ting selv. 

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

Victoria Larsen

28.02.2017 kl. 15:11
For et nydelig bilde og sterkt innlegg!

Tonje Pettersen

28.02.2017 kl. 15:23
Victoria Larsen: Tusen takk :)

stavangerinmyheart

28.02.2017 kl. 15:21
Sterkt innlegg. Nydelig bilde du hadde. Må huske at av og til kan du glede noen når du ber om hjelp også:)))) Bare et lite tips.... Jeg personlig synes det er kjekt å hjelpe andre, får en litt godfølelse kan du si.......

Tonje Pettersen

28.02.2017 kl. 15:23
stavangerinmyheart: Takk for tilbakemeldingen :)
For ett nydelig bilde

Tonje Pettersen

28.02.2017 kl. 18:26
Tusen takk :)

Hege Kristin

28.02.2017 kl. 19:00
fint skrevet!

Tonje Pettersen

28.02.2017 kl. 20:42
Takk :)

Nikita <3

01.03.2017 kl. 18:13
Fint skrevet! Jeg kjenner meg igjen, så jeg tror det viktigste er å bare ta tiden til hjelp og uansett hvor vanskelig det er, innse at vi alle er mennesker og at alle kan ikke klare eller gjøre alt på en gang, vi trenger hjelp, det er jo derfor vi har hverandre, alle rundt oss som er glade i oss og bryr seg om oss <3
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no