hits

Offentlig dagbok, eller bare kopier av toppbloggere?

  • 10.02.2017 - 13:36

Etter ti dager med denne bloggen har jeg kommet frem til en ting. Dette med blogging er en snodig ting! 

Vi oppretter offentlige "dagbøker" som hvem som helst kan klikke seg inn på. Vi bruker mye tid på å plukke ut et gratis design som skal gjøre bloggen mer personlig, men sannheten er at flere tusen andre bloggere bruker akkurat det samme designet i akkurat dette sekundet. Da kan det vel ikke kalles personlig lenger, eller? 

Mange bruker flere tusen kroner på kamerautstyr bare for å ta en hverdags selfie, der sminken og håret er langt mer perfekt enn det mitt noen gang kommer til og være på en fredags ettermiddag etter skole/jobb. 

Vi sitter å leser andre blogger der vedkommende langer ut om hverdagen sin, eller viser frem dagens "outfit". Hvordan dette kan bli så interessant at vi tar turen innom samme bloggen dagen etter for å se om det er kommet et nytt innlegg? Det er noe jeg aldri kommer til å forstå.


 

Sett av et minutt nå å tenk på favorittbloggen din. Hvorfor er det så spennende å ta turen innom den hver dag for og lese at han/ hun har vært på shopping eller sitter med lekser opp etter ørene som alle andre på deres alder gjør? Er det en anelse av misunnelse på hvordan vedkommende lever inne i bildet her? Eller er det rein inspirasjonen som de fleste er ute etter til bloggen sin. Inspirasjon til å skrive akkurat det samme innlegget, med akkurat det samme temaet og innholdet. 

Vi har til og med de på toppen som får betalt for å lange ut om hva de gjør i hverdagen til den minste lille detalj. For det er jo hovedsakelig det det går ut på i det lange løp. De tjener mer i måneden enn det vi som er nedpå den berømte topplisten bare kan drømme om. Enkelte måneder tjener de mer enn det to personer i en fulltidsjobb ville gjort, og dette er bare for å vise frem sminken de smører ut i ansiktet, eller antrekket som kommer direkte fra Nelly.com. Klær de får betalt for å velge ut og bruke i hverdagen så lenge det dukker opp et bilde på bloggen. 

Det som en gang skulle være en nettbasert dagbok har nå blitt til en stor konkurranse om å komme høyest opp på topplisten og ha flest sponsorer i baklommen siden det gir en viss status. Jeg tviler på at jenter i 13 års alderen som oppretter en blogg tenker på dette som en dagbok uten filter, men heller drømmer om og en dag kunne ta plassen til Sophie Elise. Hvem vil vel ikke få 80 000 kr +++ rennende inn på kontoen hver måned? Jeg hadde ihvertfall ikke takket nei til det. Hadde du ?  

 

-------------------------♥-------------------------

For å få de siste oppdateringene på bloggen først kan dere følge meg HER

 

 

Vilde

10.02.2017 kl. 13:47
For et fint innlegg! Fikk meg til å tenke. Og drømme enda sterkere om å bygge opp en blogg som kan bety noe eller gi noe til andre :)

Tonje Pettersen

10.02.2017 kl. 13:59
Vilde: Det er jeg sikker på at du får til :D

Victoria Larsen

10.02.2017 kl. 13:57
Kjempe flott innlegg! Takk til deg som delte dette innlegget med dine lesere! WOW, sier jeg bare!

Tonje Pettersen

10.02.2017 kl. 13:59
Victoria Larsen: Tusen takk :D

Nikita <3

10.02.2017 kl. 15:45
Rart det her med blogging, men herregud så gøy det er også :D

Tonje Pettersen

10.02.2017 kl. 15:49
Ja, følger mye glede med dette og :)

Dazzy

10.02.2017 kl. 16:55
Ja enig, rart dette med blogg! Godt skrevet :)

Tonje Pettersen

10.02.2017 kl. 17:35
Takk :)

Charlotte Seilen-Rolland

10.02.2017 kl. 18:44
Ja du sier noe der! Fikk meg til og tenke litt!

Henriette

10.02.2017 kl. 22:01
Veldig bra innlegg! Dette fikk meg til å tenke og ga meg inspirasjon:)

Sølvi Birgitte Wærness

12.12.2017 kl. 17:47
Kjempe bra skrevet! :) Hadde vært en drøm å få så mye penger på konto :D
Tonje Pettersen

Mitt navn er Tonje, jeg er 25 år fra Drammen som trenger å få litt liv i de små grå. Det kommer ikke til å bli noe rosablogg, men man skal aldri si aldri. Kanskje jeg en dag sitter å skriver om restylan og den nye vesken min til 8000...

Kontakt meg

tope_93@hotmail.com

Følg meg

Follow
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no